30 april 2007

Wonder “vlo”

In Argentinië hebben ze weer een voetbalster, namelijk Lionel Messi. Messi is op 24 juni 1987 geboren in Rosario, Argentinie. Hij heeft de Argentijnse en de Spaanse Nationaliteit.

Omdat hij slechts 1,69 meter heeft hij als bijnaam El Pulga (De Vlo) Hij speelt sinds 2003 voor Bracelona als aanvaller. Hij debuteerde op 16 november 2003 bij Barcelona tegen de Portugese voetbalclub Porto. De oefenwedstrijd was tevens de inwijding van het nieuwe voetbalstadium (Estádio Dragão). Met slechts 16 jaar is hij in de geschiedenisboeken gekomen als een van de drie jongste debutanten bij FC Barcelona.

Een jaar later speelde hij zijn eerste officiële wedstrijd voor Barcelona. Zijn contract met Barcelona is tot 2014 en wie hem wil hebben in die periode moet maar liefst 150 miljoen aan Barcelona neertellen als afkoopsom. Zelf strijkt hij maar liefst 7 miljoen euro netto per jaar.

Messi heeft alle talent om straks voetbal legende Diego Maradona te evenaren of zelfs voorbij te streven. Het 19 jarige wonderkind is goed op dreef. Tijdens de Spaanse competitie heeft hij voor Barcelona een prachtig doelpunt gescoord. Zijn doelpunt is een exacte kopie van het doelpunt van de eeuw die ooit door Maradona gemaakt is.

Kijk goed naar de beelden en je zult zien dat het zo is.

Geen opmerkingen: