07 april 2007

Massa op pole in Maleisië

Vandaag was het de dag van Felipe Massa, hij heeft vandaag pole-position behaald met zijn Ferrari. Zijn teamgenoot, Kimi Raikkonen werd derde, terwijl regerend wereldkampioen Fernando Alonso tweede werd. Vierde werd de rookie Lewis Hamilton die in zijn 2de kwalificatie bewijst uit het goede hout te zijn gesneden en blijkbaar zijn teamgenoot Fernando Alonso het lastig gaat maken.

Morgen staat dus een Ferrari en een McLaren op respectievelijk de eerste en tweede startrij. Als vijfde vinden we Nick Heidfeld in de BMW gevolgd door de Williams van Nico Rosberg. Verrassend is de plek van Williams, ze schijnen daar aan een comeback bezig te zijn.

Tegenvallend was de elfde plek van Heiki Kovalainen en de twaalfde plek van zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella, beide in de Renault. Voor ING, de hoofdsponsor van het team geen goede reclame. Om te zwijgen over Fisichella die dit jaar dacht wereldkampioen te worden, zoals het er nu uitziet gaat dat niet lukken.

Als we over tegenvallende prestaties praten dan mogen we zeker niet Honda en Toyota vergeten. Honda kwam niet verder dan een 15de en 19de plek terwijl beide Toyota’s te vinden zijn op plek 8 en 9. Wederom deed Takuma Sato in de Super Aguri goed door zijn auto naar de 14de plek te rijden.

En wat het Nederlandse team, Spijker betreft?
Tja, die mogen beide plekken op de laatste startrij bezet houden.

Morgen kun je de GP van Maleisië live zien op RTL om 07:45 uur. Is dit te vroeg voor je, kijk dan om 12:45 uur naar de herhaling.

Geen opmerkingen: