15 april 2007

Tess the princess

















Nu het verhaal van onze Tess. Inmiddels weet je al hoe Mimi en Sammy bij ons terecht zijn gekomen. Tess past eigenlijk in het verhaal van het artikel "dieren en nog eens dieren". Tess komt namelijk uit het buitenland. Zij was een kitten dat op onze eerst vakantiedag kwam aanlopen.


Net zo'n wit pluizenbolletje met blauwe oogjes. Ze was heel aanhankelijk gelijk en we hebben haar toen eten gegeven, gebadderd en voor haar gezorgd de hele vakantieperiode. Ze zwom zelfs in het zwembad met de kinderen, die toen veel kleiner en jonger waren. Afijn het was een band toen al, niet te geloven.

Maar de terugreis kwam eraan en we hadden geen papieren geregeld dus konden we haar niet meenemen. Plus hoe zou het gaan samen met Sammy? Het is ons gelukt opvang voor haar te regelen. Met een hart vol verdriet lieten we haar daar achter.

Later hoorden we van haar opvangadres dat ze de eerste dagen na ons vertrek niets wilde eten, ze had dus echt verdriet. Nou dat was zo aangrijpend om te horen maar we dachten "als ze het daar maar goed heeft". Tot wij bijna een jaar later weer op vakantie gingen en zagen hoe ze mishandeld werd, nou toen hebben wij er niet eens over gedacht om haar daar achter te laten en hebben haar geheel zonder papieren meegenomen.

En hier is ze dus nog steeds, onze mooie sealpoint siamees. Ze is heel aanhankelijk van karakter, maar ook best eenkennig (net zoals de meeste siamesen). Daarnaast kan ze heel goed bokken als ze boos is of beledigd, en heeft een hele sterke eigen wil. Met haar praten is ook heel leuk. Je kunt gewoon met haar in miauw-taal communiceren. Dan miauwt ze gewoon terug. En dat kan best wel een tijdje zo doorgaan. Ze is alweer bijna 8 jaar en heeft het hier goed naar haar zin.

Alleen op vogels jagen mist ze wel want daar moest ze in haar eigen levensonderhoud voorzien, maar met zoveel "wiskas en kittekat", laat ze de vogeltjes hier wel met rust.............

Geen opmerkingen: