09 april 2007

Sammy's Love Story

Sammy heeft een echte love story gekend. Wel tragisch maar heel bijzonder. Hij was 11 maanden toen er een mechelse herder Tasha genaamd van 8 maanden bij ons in de straat kwam wonen, met haar baasjes natuurlijk. Toen zij elkaar voor de eerste zagen, was het liefde op het eerste gezicht, echt waar, het was net zo'n scène in slowmotion dat je twee mensen naar elkaar ziet toegaan, helemaal tot elkaar aangetrokken zo was het tussen hen. Het viel zelfs op in de buurt. Ze konden met andere honden spelen maar zodra ze elkaars aanwezigheid voelden, lieten ze die achter en renden op elkaar af om met elkaar te spelen en hun spel was zo mooi, zo vol overgave en tederheid. Jammer dat we het niet op film hebben gezet.

Afijn allebei in de puberteit en de hormonen speelden op dus wat deden ze? Ze liepen samen weg. Jawel, we zijn hen 11 uur kwijt geweest. Overal gevraagd ook in de omringende wijken. En dan hadden mensen wel de een maar niet de ander gezien. Dus wij maakten op dat ze elkaar ook nog kwijt zijn geraakt op welke manier ook. Samen met de baasjes van Tasha hielden we rekening met het feit dat als ze terugkwamen toch enige gezinsuitbreiding zou plaatsvinden. Na bij de dierenarts geinformeerd te hebben, waren ze te lang weg om Tasha een spuitje te geven tegen zwangerschap. Nou ja het nestje zou bij die baasjes komen, ieder van ons zou een pup nemen en de andere pups die zouden bij een goed tehuis opgenomen worden.

Het was een hele koude nacht en Hawk dik ingepakt nog in het donker gelopen om "sporen" uit te zetten mocht Sammy in ieder geval het verse spoor naar huis volgen. Het was 4 uur 's nachts toen kwam het baasje van Tasha aan de deur, ze waren terug. Sammy heeft keurig netjes Tasha thuisgebracht maar wilde niet bij hen naar binnen. Wij waren blij dat Sammy terug was en haalden hem naar binnen. Hij was bekaf dat was wel aan hem af te lezen. Hij was als een jongen weggelopen maar was als een man teruggekomen (Het werd zomer, Rob de Nijs).

Nou toen was het zo raar, hij wilde de komende dagen niets eten, wilde niet uit, alsof hij zielloos was, helemaal in zichzelf gekeerd, geen contact maken. We begonnen ons al aardig zorgen te maken om zijn gedrag. Die hele escapade was op een dinsdag gebeurd en ik zou maandag met hem naar de dierenarts gaan, maar ging in het weekend nog even bij de baasjes van Tasha langs om te horen of zij ook last had van die symptomen en toen hoorde ik het verschrikkelijk nieuws. Tasha was inderdaad zwanger geworden van Sammy, want geen een hond mocht bij haar in de buurt komen alleen Sammy, de dag na hun avontuur hebben ze elkaar nog gezien. Dat was de laatste keer want Tasha was dat weekend overreden...............dat moet Sammy hebben aangevoeld. Dus ook bij dieren bestaat liefde op het eerste gezicht en ze hebben verdriet en rouwen.

Geen opmerkingen: