05 april 2007

Canadezen op zeehondenjacht

Canada is boos, waarom?

Omdat de Nederlandse parlementariërs weinig begrip voor hun lobby actie heeft getoond.

Wat is nu het geval?

Een Canadese delegatie probeert via een tour door Europa, een ban op de zeehondenjacht tegen te houden.

Nederland importeert nauwelijks zeehondenbont en slechts een kleine hoeveelheid olie van zeehonden. In mijn optiek zou er helemaal niets geimporteerd moeten worden, zeker als je tegen de zeehondenjacht bent.

Vervolgens begrijpen de Canadezen niet waarom Nederland een verbod wil op zeehondenjacht terwijl in Nederland meer dan 1 miljoen muskusratten worden gedood.

En dus trekt men de conclusie: Waar haalt Nederland het recht vandaan?

Goed, op zich hebben de Canadezen hier ook een punt, ook muskusratten zijn levende wezens en geef nou toe als wij tientallen muskusratten dood zouden zien, zouden we het ook niet prettig vinden. Echter de muskusratten worden gevangen/gedood vanwege de schade die ze toebrengen aan de oevers en dijken. En bij mijn weten worden er geen bontjassen of andere produkten gemaakt van muskusratten.

Volgens de Canadese ambassade is uitgebreid informatie verstrekt hoe zij de zeehondenpopulatie in stand wordt gehouden en dat wordt ook door Nederland genegeerd.

Volgens mij gaat het ook niet zozeer om het op peil houden van de zeehondenpopulatie maar meer om de manier waarop jonge zeehonden zonder pardon worden doodgeknuppeld.

Rare jongens die Canadezen ...

1 opmerking:

Angeleyes zei

Hawk, al het dierenleed moet gewoon stoppen. Ook bijvoorbeeld schildpadden die gebruikt worden voor de schilpaddensoep, de kikkerbilletjes. Maar helemaal als dieren gebruikt worden voor cosmetische doeleinden en bont voor de mode industrie.