08 april 2007

Alonso wint de GP van Maleisië

Fernando Alonso heeft in zijn tweede race voor zijn nieuwe werkgever, McLaren zijn eerste Grand Prix met de McLaren-Mercedes gewonen.

Zijn teammaat Lewis Hamilton werd verdienstelijk tweede in de tweede McLaren. En zo wist McLaren in zijn tweede Grand Prix met twee kersverse coureurs meteen een 1-2 te scoren. Al in de openingsfase van de race gingen beide McLaren er vandoor, gevolgd door beide Ferrari’s. Voor Ferrari was het extra zeur om nadat ze van pole en de 3de plek waren vertrokken om vervolgens in de race niet verder te komen dan een magere 3de en 5de plaats.

Momenteel leidt Alonso het wereldkampioenschap met 18 punten gevolgd door Kimi Raikkonen met 16 punten en als derde staat verrassend de Brit Lewis Hamilton met 14 punten.

Hamilton heeft vandaag in zijn tweede F1 race ook een record geëvenaard die als sinds 1964 op naam stond van de Britse Peter Arundell in een Lotus-Climax. Namelijk als debutant beide eerste races op het podium te finishen. In ziin debuut GP in Australie werd hij derde, nu in zijn 2de GP werd hij tweede ... dus volgens de logica zou hij volgende week tijdens zijn derde GP ... die moeten winnen en zo zijn eerste GP overwinning scoren. Ik denk dat hij evenals ik ook erg benieuwd is hoe zijn volgende GP gaat eindigen?

Nick Heidfeld werd vierde en viel dus net buiten het podium echter zijn teamgenoot deed het duidelijk minder goed door op de laatste plek te eindigen.

Teleurstellend waren ook de beide Renault’s, zij kwamen niet verder dan de zesde plek voor Giancarlo Fisichella en een achtste plek voor debutant Heiki Kovalainen. En op de zevende plek wist Jarno Trulli in de Toyota te eindigen, terwijl teamgenoot Ralf Schumacher niet verder kwam dan een 15de plek.

Teleurstellend waren de prestaties van beide Honda’s die allebei buiten de punten vielen. Ook de Williams viel uit op het moment dat Nico Rosberg op een zesde plek reed ... erg jammer. Takuma Sato wist in de Super Aguri achter de beide Honda’s te eindigen, dus niet slecht te noemen. Mark webber wist zijn Red Bull net voor de Honda’s te plaatsen door tiende te eindigen. Alexander Wurz wist de eer van Williams enigszins te redden door de overgebleven Williams op de 9de plek te zetten, echter net buiten de punten en dat voelt niet lekker.

Maar dat kun je niet zeggen van het Spijker team, zij waren wederom een van de eerste uitvallers (net zoals in de vorige GP) en tot overmaat van ramp zijn beide auto’s vroegtijdig uitgevallen. De eerste al in ronde 0, door een crash en de tweede in ronde 7, door problemen met de Ferrari krachtbron. Niet echt voor herhaling vatbaar lijkt mij. Nee, Spijker heeft nog heel veel huiswerk te doen.

En wat de race betref ik heb meteen na de eerste reclamebeelden overgeschakeld naar onze buren, namelijk naar België waar ik de hele race zonder die irritante reclame om de zoveel rondes op mijn tv-scherm te zien. De Belgische commentaar was minder ingetogen maar wel informatiever dan die van Olaf Mol.

Voortaan kijk is dus F1 op België, zonder reclame!