08 april 2007

Sammy


En dan is nu de beurt aan Sammy. Sammy is bij ons gekomen in oktober 1997. Hij is geboren 9-8-1997 (sterrebeeld Leeuw). Hij is een kruising hoogbenige Jack Russel en Beagle. Ja toen wisten we nog niet wat dat inhield, nu wel kan ik je vertellen. Ongehoorzaam in het kwadraat. Al gaat het nu veel beter hoor, maar poeh die eerst 5 jaar van zijn bestaan, hoe vaak we niet met de handen in ons haar hebben gezeten want hij was weer eens weggelopen.......pffff. Dan belde de dierenambulance dat we hem bij het asiel konden ophalen, tegen vergoeding natuurlijk.

Soms hebben mensen het gevoel dat de gezinsuitbreiding nog niet klaar is. Na de komst van ons tweede kind wist ik dat er geen gezinsuitbreiding meer zou volgen. Maar op de een of andere manier begon er in de loop der tijd iets te knagen. Geen kind, dat niet maar wat dan wel? Ja toen begon het vorm te nemen in: een hond. We wilden allebei een hondje. De kinderen waren klein dus de pup kon samen met hen opgroeien. Via nu inmiddels verhuisde buren, kregen we een adres in Amersfoort. Zijzelf hadden hun hond daar vandaan en hij was snoezig. Nou wij er naar toe, best wel spannend hoor want je weet niet wat je aantreft en of het klikt. Daar was hij dan een kleine rakker, druk kwam gelijk met een stuk dekentje in zijn bekje aanzetten. Hij was zo koddig, koddig gewoon. Hij was de laatste van zijn nestje, dus al zijn broertjes en zusjes waren al naar hun nieuwe baasjes, alleen hij niet. Onbegrijpelijk, maar het moest zo zijn. Het was echt gelijk "klik" op het eerste gezicht. Maar Hawk vond het toch eng om de zorg en verantwoordelijk voor zo'n beestje te nemen, soort koudwatervrees eigenlijk. Want ja er komt heel wat bij kijken, socialiseren, uitlaten, vakantie, dierenarts. Dus Hawk liep weg en ik was helemaal verkocht, maar ja een hond neem je samen dus....maar ik wist en voelde, hier komt een vervolg op; dit kan niet zo blijven. En ja hoor ik had gelijk Hawk kon het niet over zijn hart verkrijgen onze kleine ravotterik achter te laten. Ook hij was gelijk geraakt door dat koppie. En zo is hij bij ons terecht gekomen.

Hij wordt dit jaar alweer 10 jaar. Tijd vliegt, ook voor hem. Hij is iets ouder maar nog altijd even fanatiek tijdens het uitlaten. Eten is zijn passie. Dat is gekomen omdat hij bij een nest oudere en grotere honden is geplaatst omdat hij alleen overgebleven was van zijn nestje. Daar heeft hij vast honger geleden want hij heeft echt voor zijn eten moeten vechten en dat zien we nog steeds terug in zijn eetgedrag. Niets wat eetbaar is, is veilig. Hij eet allerlei soort fruit en groenten zoals, bananen, druiven, brocoli, worteltjes. Boterhammen is ie gek op. Vooral geroosterd brood/toost als ontbijt, yummy!. En een boterham van een kindje afpakken ook geen probleem -ach kindje had toch geen trek in die boterham. En waag het niet om je om te draaien als je met je bord op schoot eet, tegen de tijd dat jij je teruggedraaid hebt, tref je een verrassing aan.......no food! Ach hij helpt je alleen maar, want anders krijg jij teveel calorieen binnen en dat is slecht voor je gezondheid.

Geen opmerkingen: