17 april 2007

Anthony Davidson

Anthony Davidson is vandaag jarig. De Engelsman is op 18 april 1979 geboren te Hemel Hempstead. Hij is een F1-coureur en rijdt momenteel bij de Japanse Super Aguri F1 team.

Zoals alle coureurs begon hij zijn carrière ook bij de karts in 1987. In 1999 ging hij Formula Ford rijden en won meteen zijn eerste titel. In het jaar daarop werd hij net geen kampioen maar won wel de McLaren/ Autosport Young Driver of the Year Award en dat is niet niets. Tot op heden hebben 18 coureurs deze prijs gewonnen echter slechts 5 coureurs incl. Anthony heeft de F1 gehaald. Hiervan rijden momenteel alleen David Coulthard, Jenson Button en Anthony Davidson, F1.

Hij kwam de F1 wereld binnen als een zeer talentvolle rijder, dus werd hij in 2001 testrijder bij BAR en reed het jaar daarop zijn eerste twee GP's bij de Minardi team als vervanger van Alex Yoong. In 2003 werd hij testrijder bij BAR. Echter in 2004 en 2005 kon hij nergens rijden wegens allerlei contractuele problemen met de BAR en Williams team. Pas in 2005 kon hij weer één race rijden al was het maar als vervanger van Takuma Sato (die zich onwel voelde en dus niet kon racen), maar na twee rondjes moest hij al opgeven met motorproblemen.

Pas in 2006 mocht Davidson weer gaan rijden, inmiddels was het BAR team overgenomen door het Honda F1 team en dus werd hij weer testrijder.

Dit seizoen werd hij ingelijfd door het Super Aguri team en hij heeft alweer drie GP's voor hen gereden echter zonder in de punten te eindigen. Leuk om te weten is dat hij in alle drie de GP's steeds als 16 is geëindigd, ook in de laatste GP werd hij als 16 geklasseerd terwijl hij de finish niet heeft gehaald door een opgeblazen motor.

Ben benieuwd hoe hij het over vier weken xhetx gaat doen tijdens de GP van Spanje.

Geen opmerkingen: