14 april 2007

Landelijke compostdag


Vandaag kan men tijdens de landelijke compostdag bij alle deelnemende Gemeentes in Nederland een aantal zakken (20 liter) compost gratis afhalen. De landelijke compostdag is een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven.

Hiermee willen gemeentes en afvalbedrijven de inwoners bedanken voor het gescheiden aanleveren van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en groenafval (snoeihout, takken en gras). Jaarlijks wordt ongeveer 1,4 miljoen ton gescheiden GFT-afval ingeleverd.
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze. Daarnaast reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.
Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten. Verder draagt het bij aan het vastleggen van CO2 in de bodem en helpt het dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde.
Composteren bespaart ook geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, vaak zelfs meer dan de helft goedkoper dan het verbranden van restafval.

Dus redenen genoeg om een paar zakjes te halen in:

Aalsmeer

Alkemade

Amstelveen

Bennebroek

Brunssum

Culemborg

Deventer

Diemen

Duiven

Geldermalsen

Graafstroom

Haarlem

Haarlemmerliede

Haarlemmermeer

Heemstede

Hillegom

Hoek van Holland

Katwijk

Leiden

Lelystad

Lisse

Middenmeer

Montferland

Noordwijk

Noordwijkerhout

Oegstgeest

Oldekerk

Ouder-Amstel

Purmerend

Rheden

Rijnwaarden

Rotterdam-Botlek

Spaarnwoude

Teylingen

Teylingen

Tiel

Uithoorn

Usquert

Voorschoten

Waddinxveen

Westervoort

Woerden

Zandvoort

Zevenaar

Zoeterwoude Dorp

Zoeterwoude Rijndijk




Geen opmerkingen: