15 april 2007

Felipe Massa wint GP van Bahrein

Vandaag was het de dag van Felipe Massa, hij vertrok vanuit pole-position en won vervolgens de GP van Bahrein. Hij werd echter de hele race op de hielen gezeten door Lewis Hamilton in de McLaren die tweede werd. Voor Hamilton was dit tevens het derde achtereenvolgende podiumplek sinds zijn debuut in Australie.

Hierdoor heeft hij het record te pakken van de allereerste Formule 1 debutant die in zijn eerste drie GP races op het podium wist te eindigen. Iedereen had gehoopt op zijn eerste overwinning maar dit is op zich ook al een prestatie. Ik ben ervan overtuigd dat hij dit jaar nog zijn eerste GP zege zal behalen.


Om het feest voor Ferrari compleet te maken is het Kimi Raikkonen wederom gelukt om op het podium te komen door derde te finishen. Weliswaar geen 1-2 zoals McLaren maar een 1-3 voor Ferrari is niet slecht.


Maar goed wie hebben we op het podium gemist?

Jawel, Fernando Alonso.

Sailllant detail is het feit dat de GP van Bahrein in 2005 en 2006 door Fernando Alonso gewonnen is.


En wie werd voor de derde achtereenvolgend keer 3de?

Juist, Kimi Raikkonen werd ook in 2005 en 2006 derde, beide keren in de McLaren.


Alonso begon vrijdag de 13de al slecht. Toen de McLaren monteurs de garage binnenkwamen zagen ze dat een TL-behuizing naar beneden was gevallen (het is geen grap)... en precies daaronder stond de McLaren van Alonso geparkeerd. In de kwalificatie moest Alonso al Hamilton voor zich dulden. In het beginstadium wist hij nog Raikkonen te passeren maar werd later door de Ferrari rijder gepasseerd. Maar pijnlijker werd het toen hij ook de Nick Heidfeld in de BMW voorbij gereden werd. Alonso had al voor de start problemen met zijn remmen en dat heeft hem in race ook parten gespeeld, anders is het niet te verklaren waarom hij genoegen moest nemen met een magere 5de plaats.


Hoe dan ook, het raceseizoen is pas begonnen en er zijn nog 14 races te gaan. De tussenstand bij de coureurs is na drie races: Alonso, Hamilton en Raikkonen met 22 punten gevolgd door Massa met 17 Nick Heidfeld met 15 punten.

Bij de constructeurs is de tussenstand: McLaren 44, Ferrari 39 en BMW met 18 punten.


De huidige tussenstand geeft al een indicatie van de strijd dit seizoen, het zal namelijk tussen Ferrari en McLaren gaan. Momenteel leidt Mclaren de dans.


Robert Kubica (BMW), Jarno Trulli (Toyota) en Giancarlo Fisichella (Renault) wisten respectievelijk op de zesde, zevende en achtste plaats te finishen.


De tweede Renault van Heikki Kovalainen viel net buiten de punten op een negende plaats. Achtervolgd door beide Williams’en, de Honda van Rubens Barrichello en de tweede Toyota van Ralf Schumacher. En op de laatste plaatsen zijn beide Spyker's geeindigd.


Voor Christijan Albers was het extra leuk om te finishen, zeker als je weet dat hij vandaag 28 jaar werd. Maar meer zat er ook niet in voor hem.


Voor het eerst dit seizoen zijn beide Red Bull’s, Toro Rosso’s en Super Aguri’s uitgevallen, de laatste twee gingen letterlijk en figuurlijk in rook op. Jammer was de uitval van David Coulthard in de Red Bull. Hij vertrok vanuit de 21ste plek en wist zich te rijden naar de achtste plek toen hij later uitviel door een aandrijfasprobleem. Ook de Honda van Jenson Button behoorde tot uitvallers.


Geen opmerkingen: