21 juni 2008

Raikkonen op pole in Frankrijk

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk heeft Ferrari de eerste startrij in beslag genomen. Kimi Raikkonen kaapte de pole net voor de neus van zijn teammaat Felipe Massa weg.
En zo gaf Raikkonen zijn werkgever, Ferrari de 200ste pole position cadeau.

De derde plaats was voor Lewis Hamilton, maar vanwege zijn kamikaze actie tijdens de GP van Canada wordt Hamilton 10 plaatsen in de grid terug gezet en hij zal vanaf plaats 13 zijn race aanvangen.

Hamilton, Raikkonen en Massa


En dan de verrassing van het weekend is de vierde plaats van Fernando Alonso. Deze GP is eigenlijk voor Renault een thuiswedstrijd. Een podium finish is niet ondenkbaar voor Alonso, maar zover is het nog lang niet en er kan van alles gebeuren ... het zou mooi zijn.

Jarno Trulli reed wederom de Toyota naar een mooie vijfde plaats terwijl Heikki Kovalainen de 2de McLaren naar een zesde plaats reed. Jammer voor hem kreeg ook hij een straf uitgedeeld voor het onnodig ophouden van andere deelnemers en wordt dus 5 plaatsen teruggezet op de grid en zal dus vanaf plaats 8 moeten vertrekken.

Op plaats 7 vinden we Robert Kubica in de BMW, die in Canada nog zijn eerste GP en de eerste zege voor BMW won.

Net binnen de top 10 vinden we de beide Red Bull's van Mark Webber en David Coulthard.
En op de 10de plaats vinden we de 2de Toyota gereden door Timo Glock.
Op de 11de plaats vinden we 2de Renault van Nelsinho Piquet en vlak daarachter de 2de BMW van Nick Heidfeld.


En dan zien we iets merkwaardigs de overige teams volgen achter elkaar, twee Toro Rosso's, twee Williams, twee Honda's en twee Force India's.


Morgen wordt het weer een spannende Grand Prix!

.

Geen opmerkingen: