16 juni 2008

EK2008 - Turkse 1001 nacht

Gisteravond werden de laatste wedstrijden in groep A gespeeld. De eerste wedstrijd was Zwitserland - Portugal en de tweede Turkije - Tsjechië.
En geloof me, de eindstand van beide had ik nooit verwacht ..........

Zwitserland - Portugal
Portugal zou spelen met het B-team, maar liefst 8 nieuwe spelers werden ingezet tegen Zwitserland ... het ging tenslotte hier niet om de "knikkers" maar om het spel.

Nou dat laatste was zeker niet het geval, Portugal kwam niet los en buiten een paar kansjes hier en daar die uiteindelijk niet benut werden of slecht afgemaakt was het een waardeloze wedstrijd.

Daarentegen was Zwitserland veel beter en ze hebben het verdiend ... Portugal maakte een grove overtreding en in de 2de helft zelfs eentje binnen de 16 meter waarvoor een penalty werd gegeven.
De stand was toen al 1-0 voor Zwitserland en de Turkse-Zwitser Hakan Yakin zou de penalty niet onbenut laten en scoorde de 2-0 voor Zwitserland tegen Portugal. het was overigens zijn 2de doelpunt van de avond.

Ricardo kon de penalty niet stoppen

Ironisch genoeg verloor Portugal deze keer niet van de Turken maar van slechts één Turk, niet te geloven ... uiteindelijk verloor Portugal van Zwitserland, een land dat uitgeschakeld was maar de eer van het land wist te redden in de aller laatste wedstrijd.

Yakin, vijand nr.1 van Portugal

Turkije - Tsjechië

De tweede wedstrijd van de avond was eentje om niet snel te vergeten voor de Turken en eentje om te vergeten voor de Tsjechen. Deze wedstrijd was op zich heel belangrijk voor beide landen, een zou doorgaan naar de kwart finale en wat op papier bleek te zijn werd in de praktijk iets heel anders.

Tsjechie zou al in de 1ste helft scoren om in de 2de helft de 2-0 te maken, even leek het erop dat ze de nr. 2 van groep A zouden worden.
Maar met slechts 15 minuten te spelen was het de Turken gelukt om een doelpunt te maken. Het werd nog erger voor de Tsjechen toen Turkije in de 87ste minuut erin geslaagd was om de gelijkmaker te maken, 2-2 was nu de stand.
En terwijl iedereen zich meer of min klaar maakte voor de penalty's was het in de 89ste minuut
alweer afgelopen voor Tsjechie ... de 3-2 was een feit en daarmee wonnen de Turken van Tsjechie.
Wat een wedstrijd waarbij de Tsjechisch keeper door een paar keer blunderen de wedstrijd en een plaats in de kwart finale weggaaf ... die zal een paar slapeloze nachten voor de boeg hebben.

Turkse onderdonsje na de 3-2

En zo eindigde de Turkse wedstrijd in een "sprookjes" avond zoals het in 1001 nachten alleen kan voorkomen, alleen deze keer werd het werkelijkheid.