15 juni 2008

EK2008 - Spanje wint van Zweden

Spanje heeft gisteren tijdens een moeilijke wedstrijd Zweden verslagen met 2-1 en is hiermee groepswinnaar van groep D geworden. Voor Zweden was het een zure nederlaag.

Al na 15 minuten was het Fernando Torres gelukt om het broodnodige doelpunt te maken. Al heel vroeg in de wedstrijd kwamen de Spanjaarden op voorsprong en dat hadden ze echt nodig zo zou achteraf blijken.

Fernando Torres maakte de 1-0 voor Spanje

Maar de Zweden waren erg gefixeerd op de gelijkmaker en ze bleven het Spaanse doel voortdurend bestoken. In de 34ste minuut viel uiteindelijk het verlossende doelpunt voor Zweden.

Zlaten Ibrahimovic maakte de gelijkmaker 1-1

Zlatan Ibrahimovic was erin geslaagd om de gelijkmaker voor Zweden te maken en zo zou de eerste helft van het wedstrijd in een gelijk stand eindigen, 1-1.

Na de rust hadden de Spanjaarden in het begin moeite met Zweden, pas tegen het eind begon Spanje aan een offensief met hier en daar een ook kans voor Zweden, maar geen van hen kon zijn "loon naar werken" verzilveren in het overwinningsdoelpunt.

Totdat in de 91ste minuut (blessuretijd) het Spaanse wonderkind David Villa de 2-1 maakte. En zo kroop Spanje door het oog van de naald.

David Villa, na de verlossende doelpunt

De Zweden hadden in mijn optiek ook de overwinning verdiend, aan de andere kant hadden ze minder kansen gecreëerd en geluk gehad dan de vechtende Spanjaarden. Hoe dan ook Spanje gaat door, dus missie geslaagd.