10 juni 2008

EK2008 - Nederland wint van Italië

In het kader van de Euro2008, werden gisteren de twee wedstrijden van groep C gespeeld.

Groep C die bekend staat als de poule "des doods", dit omdat alle vier ijzersterke voetbalteams zijn waaronder de regerende wereldkampioen, Italië. Italie de wereldkampioen van 1934, 1938, 1982 en 2006 en europese kampioen van 1968. Ook hier vinden we de oude wereldkampioen van 1998, Europese kampioen van 1984 en 2000, namelijk Frankrijk. Verder hebben we de Europese kampioen van 1988, Nederland (Oranje). En als laatste van groep C vinden we Roemenië, die eigenlijk nog geen enkele titel heeft maar een geduchte tegenstander is voor elke Europese team.
Al met alle voldoende ingridienten voor spannende wedstrijden.

De eerste wedstrijd van de avond was Roemenië-Frankrijk, een wedstrijd waarin beide partijen elkaar scherp in de gaten hielden de verdediging aan beide kanten dichtgespijkerd was en waarin de aanvallers het niet lukt om te scoren. Een wedstrijd waarin Frankrijk meer had verwacht dan de frustratie die ze ondervonden tijdens en na de wedstrijd.
Roemenië daarentegen had het beter kunnen doen, maar ze lieten het liggen ... aan de andere kant mogen ze niet ontevreden zijn.






En dan de 2de wedstrijd van de avond, Nederland - Italië ... wat terecht een spectaculaire wedstrijd was en een zware nederlaag voor Italië, maar liefst 3-0 en de Italianen mogen blij zijn dat het niet 4 of zelfs 5-0 is geworden.
Na het eerste doelpunt werd de vechtlust van de "Azzurri" vrijwel direct gebroken, even later volgt de 2-0 en met die achterstand ging Italie de rust in ... later in de 2de helft werd de genadeslag toegediend aan talie, 3-0 was uiteindelijk de eindstand geworden.

De Italianen waren gebroken ... ze waren leeg en teleurgesteld .. wetende dat de Italiaanse media hen stuk voor stuk zou neer sabbelen, na ruim 30 jaar hebben ze weer verloren van Nederland.
Voor Nederland een historische dag, een wedstrijd om niet te vergeten en eentje die 3 punten opgeleverd heeft waardoor Nederland nu de leider van groep C is.

Maar goed de weg naar de titel is lang en Nederland moet het nog tegen Roemenië en Frankrijk opnemen, de makkelijkste wedstrijd hebben ze volgens mij nu gehad.

Maar wie weet........................

Geen opmerkingen: