21 juni 2008

EK2008 - Portugal en Kroatie UIT!

Dit is alweer een EK vol verrassingen, de favorieten vliegen eruit alsof het niets was en de verrassingen stapelen zich op. Neem nu de wedstrijden van de afgelopen twee dagen.

Portugal - Duitsland

De groepswinnaar van groep A tegen de nr. 2 van groep B. Oke, is altijd fifty-fifty ... maar de verwachting was toch dat Portugal van de Duitsers zou kunnen winnen. Al snel stond Portugal in de 1ste helft op een achterstand van twee doelpunten.

Laatste wedstrijd voor Portugal

Beide teams waren eindelijk aan elkaar gewaagd, maar de Portugese keeper Ricardo gaat hier ook niet vrijuit. Mede door zijn fouten kwam Portugal al gauw in de problemen.

Daarna lukt het Portugal om de 1-2 te maken ... maar de Duitsers gaven niet op en al gauw werd het 1-3.
Portugal kwam terug en het werd 2-3, maar het verlossende 3de doelpunt voor Portugal bleef uit en uiteindelijk verloren de Portugezen met 2-3 van Duitsland.

Voor Portugal, de vice-kampioen van 2004 is het over en uit!

En de Duitsers?

Die gaan vrolijk naar de kwart finale met als einddoel een plaats in de finale.

Tegen wie?

Vermoedelijk tegen Nederland ... we zullen zien.

Kroatië - Turkije

Gisterenavond werd de wedstrijd Kroatië - Turkije gespeeld.
Een wedstrijd die in een climax zou eindigen. Hoewel de Kroaten sterker bleken te zijn dan de Turken ... kwamen zij maar niet tot scoren. Nu moet ik heerlijk bekennen dat de Turkse keeper zeer goed was en dat was voornamelijk de reden waarom Turkije zo lang tegenstand hield tegen Kroatië.

Maar zoals altijd is de tactiek of de fysieke toestand van een team niet altijd doorslaggevend ... je hebt ook een winnaarsmentaliteit nodig en dat hadden de Turken.
Zodanig da ze het voor de tweede keer hadden gepresteerd om een achterstand goed te maken. In de 2de verlenging lukt het de Kroaten om vlak voor het einde op 1-0 voorsprong te komen.

Even leek het of de wedstrijd beslist was, maar dan lukt het de Turken om een minuut later om de gelijkmaker te scoren en zo eindigt te wedstrijd met 1-1.

Nu zou de wedstrijd beslist worden aan de hand van penalty's. En tijdens het penalty schieten bleken de Turken wederom mentaal sterker te zijn. Bij Kroatië scoorde men maar liefst twee keer niet door naast het doel te schieten en eentje werd zelfs door de Turkse keeper tegengehouden.
Bij Turkije, gingen ze er allemaal trefzeker in.