11 juni 2008

EK2008 - Zweden wint van Griekenland

Na de nederlaag van de regerende wereldkampioen Italië tegen Nederland was gisteren de beurt aan de regerende Europese kampioen Griekenland die door Zweden werd verslagen met 2-0.

Hoewel de Zweden niet een sterke indruk achterlieten, des te minder indruk lieten de Grieken achter ... een waardeloze wedstrijd en het leek of het Griekse elftal geen "bougies" had want het vonkje kwam maar niet. (of misschien het verkeerd merkje?).

Dat het geen spectaculaire wedstrijd was, getuigt de vele malen fluitconcert van het publiek, pas in de 2de helft werd het wat beter, zeker na de twee treffers van Zweden maar lang niet genoeg om het goed te maken bij het publiek.

Na 67 minuten spelen werd de eerste doelpunt gemaakt door Zlatan Ibrahimovic (speler Inter) na een voorzet van Henrik Larsson.

Zlatan Ibrahimovic

Daarna heeft Griekenland haar tactiek enigszins aangepast door een verdediger eruit te halen en toen heeft Zweden het moment aangegrepen om te scoren. Na 72 minuten was het de verdediger Petter Hansson (speler Stade Rennais) gelukt om de beslissende 2-0 te maken. Hoewel het laatste doelpunt het resultaat was van o.a. het stuiteren van de bal, was de knullige verdediging van de Grieken hier ook debet aan.

In ieder geval de Grieken hebben min of meer laten zien dat ze niets meer zijn dan de eendagsvlieg uit 2004.