18 juni 2008

Ek2008 - Italië IN, Roemenie UIT!

Gisteren was het weer zover, Frankrijk - Italië zou "de" wedstrijd zijn (de regerende wereldkampioen tegen de vice-wereldkampioen) hoewel geen van beide kans zou maken om naar de kwart finales te gaan. Nederland - Roemenië zou een makkie worden voor Roemenië, ze zouden tenslotte tegen de Nederlandse B-team spelen.
Maar het zou allemaal anders verlopen, dat hebben we eerder gezien op deze EK 2008.

Frankrijk verloor de wedstrijd al na 24 minuten spelen, Abidal kreeg rood en moest van het veld, het Franse team met één man minder achterlatend ...

Franse drama, rode kaart voor Abidal

... nog geen minuut later kreeg Frankrijk een penalty tegen en dankzij deze konden de Italianen op een comfortabele 0-1 voorsprong komen.
Hierna zou Italië nog 3-4 goals kunnen hebben gemaakt; maar liefst drie keer heeft Toni het doel gemist en De Rossi had ook eentje gemist, terwijl de Fransen compleet de kluts kwijt waren.

In de 2de helft zou het niet beter worden voor Frankrijk, weliswaar beter dan de 1ste helft maar niet goed genoeg om de 0-2 van Italië tegen te houden die in de 62ste minuut door De Rossi werd ingeschoten. En daarna gaf Italië de voorsprong niet meer weg.

De Azzurri vieren feest

En zou hebben de "Le Bleu" verloren van de "Azzurri" net zoals tijdens de WK 2006 finale.

Nederland -Roemenië
Hier zouden de Roemenen de 1ste helft al met een vreemde smaak in hun mond de rust ingaan met de stand 0-0 immers de Italianen stonden op voorsprong en dus met één voet in de kwart finale. Dat moet extra druk op het Roemeense team hebben gelegd. Ze konden niets beginnen tegen het B-team van Oranje.

Oranje B-team 2008

In de 2de helft gingen de Roemenen weer ten strijde maar het Oranje B-team spits, Huntelaar kende geen genade en al gauw werd de 1-0 gemaakt in de 54ste minuut. En daar ging het Roemeense EK-avontuur aan diggelen.

Oranje, de nachtmerrie van Roemenie

Maar Oranje vond het niet genoeg en zou in de 87ste minuut de Roemenen de "nek omdraaien" door de 2-0 te maken, auteur ... Van Persie op zijn "vliegend tapijt".

De afgeschreven wereldkampioen Italië zou uiteindelijk tegen alle verwachtingen in, de kwart finale bereiken. Terwijl de Roemenen die eigenlijk de beste kansen hadden de kwart finale niet zouden halen. Vanavond zullen we weten welke de laatste twee landen zijn die zich voor de kwart finale zullen kwalificeren.