14 juni 2008

EK2008 - Italië - Roemenië 1-1

Italië tegen Roemenië werd uiteindelijk een goede wedstrijd, de verwachting was dat Roemenië makkelijk zou winnen van de inmiddels aangeslagen regerende wereldkampioen, want dat zijn ze nog steeds ...

Zowel de Roemenen als de Italianen kregen geen voet aan de grond tijdens de eerste helft totdat Italië in de aller laatste minuut alsnog een doelpunt zou maken, maar de vreugde was van korte duur als de doelpunt zou worden afgekeurd en zo gingen teams de rust in met 0 - 0 op het scorebord.

Pas in de 2de helft werd het wedstrijd levendig, in de 55ste minuut is het eindelijk Mutu gelukt om te scoren en al gauw stonden de Italianen op achterstand. Maar de Italianen gaven zich niet gewonnen en kwamen terug en hoe ... een minuut later was het Panucci die de gelijkmaker voor Italië zou maken. Hierdoor was Roemenië terug naar af en Italië moest de bestorming van hun doel tegenhouden.

Panucci maakt de gelijkmaker 1-1

En hiertoe waren alle middelen geoorloofd? Ja, want 10 minuten voor het einde van de 2de helft, maakten de Italianen een fout binnen de 16 meter en kregen dus een penalty tegen.

Italianen, Roemenen en de rest van de wereld dacht: " En nu komt de genadeslag voor de Azzurri."
Maar Mutu zou de penalty missen en de Italiaanse doelman, Gianluigi Buffon
zou een wonder hebben verricht door het tegenhouden van die penalty.

Schitterend redding van Buffon

Schitterend redding van Buffon (vervolg)

Uiteindelijk zouden beide teams vechten tot het einde echter zonder resultaat en zo bleef de stand op 1-1 staan en de laatste wedstrijd wordt voor beide beslissend.
Gaat de regerend kampioen alsnog door naar de kwart finales? Het zou kunnen maar dan hebben de Italianen meer dan een wonder nodig.