11 juni 2008

EK2008 - Spanje wint van Rusland

Natuurlijk was de verwachting dat Spanje zou gaan winnen van Rusland, maar dat het zo erg gesteld was met Rusland had ik niet verwacht.

Spanje heeft magistraal gespeeld en het tempo was te hoog voor de Russen. De verdediging van de Russen was gewoon teleurstellend te noemen. Na 20 minuten maakt Villa
(speler van Valencia), na een voorzet van Torres (speler van Liverpool) de 1-0 en vlak voor rust werd het 2-0 en de maker van het doelpunt was weer Villa. Spanje ging de rust in met een ruime voorsprong..

In de 2de helft, een kwartier voor de tijd maakt Villa de 3-0.
David Villa was aanvankelijk niet opgesteld door de Spaanse bondscoach maar omdat hij een tweede spits nodig had werd hij alsnog naast Fernando Torres opgesteld, en juist deze twee zijn nu het "gouden koppel" van de Spaanse selectie.

David Villa momenteel de topscorer van Euro 2008

Maar de goed spelende Spaanse formatie was niet tegen te houden, even later zorgde Cesc Fabregas (speler van Arsenal) voor de eindstand 4-1. In mijn ogen een terechte eindresultaat.

En zo zijn twee van de drie voetbalteams gecoacht door een Nederlandse coach, Leo Beenhakker (Polen) en Gus Hiddink (Rusland) verslagen in hun eerste wedstrijd. Alleen Marco van Basten is het gelukt om zijn team naar de overwinning te leiden.