29 juni 2008

EK2008 - Spanje Europees Kampioen 2008

Spanje - Europese kampioen 2008


Spanje wordt eindelijk na 44 jaar weer eens Europese kampioen en verslaat Duitsland met slechts één doelpunt, maar hoe dan ook dat is wel genoeg om kampioen te worden.


De Spaanse "matadores" van 2008


In het begin leek het erop dat Duitsland sterker was, maar al na een minuut of 20 begonnen de Spanjaarden aan hun opmars om in de 23ste minuut hun eerste kans te zien tegen gehouden worden door de paal ... een gemiste kans voor Fernando Torres.

Maar Torres had tot nu toe al twee kansen gehad en beide gemist, tot hij in de 33ste minuut wederom zijn kans zag en dit keer kon hem niets meer tegenhouden. Ook niet Philipp Lahm of de Jens Lehmann.

Fernando Torres maakt het winnende doelpunt voor Spanje


Daarna werd het een wedstrijd van heen en weer rennen, waar Spanje langzamerhand de overhand kreeg en evenveel kansen kreeg om de 2-0 te maken maar is er niet in geslaagd.
Het was niet de spetterende finale waar men op gehoopt had, in wezen was het een saaie wedstrijd.


Duitsland heeft niet zo gedaan als tegen Portugal of Turkije en kon tegen Spanje niets inbrengen.
Wel moet ik ook eerlijk bekennen dat de Spanjaarden ook niet waren zoals ze tegen Rusland hebben gespeeld.

Maar goed de enige groepswinnaar van dit EK is uiteindelijk de kampioen geworden, Spanje heeft het terecht gewonnen van Duitsland.

Spaanse fiësta


En zo is de Ek 2008 tot haar einde gekomen en vanaf nu geen voetbal meer, maar we kunnen wel terugkijken naar een leuke EK, vol met verrassingen en teleurstellingen.

Op dit moment wordt er in heel Spanje feestgevierd, niet alleen maar Madrid of Barcelona maar in alle steden en dorpjes. Nu draait het eens een keer niet om Real Madrid of Bar
ça, maar om heel Spanje.

Geen opmerkingen: