21 juni 2008

EK2008 - Nederland UIT Rusland IN!

En wederom is een groepswinnaar eruit geknikkerd door de nr 2, in dit geval "de" favoriet, Nederland tegen de tweede verrassing van dit EK, namelijk Rusland.
Het was Van Basten tegen Hiddink, twee Nederlandse voetbal coaches die tegenover el
kaar stonden in een bloedstollende wedstrijd die in een climax zou eindigen.
Nee, Oranje was onzeker en strijdloos ... en werd vernederd door de fysiek en mentaal sterkere Russische "ballalicas".

De Russen hadden in de 1ste helft voldoende kansen gecreëerd maar evenwel niet benut, of de paal de lat of Van der Sar zaten steeds in de weg. Oranje daarentegen was terughoudend en kwam niet aan voetballen toe ... althans niet zoals ze in de voorrondes deden tegen Italië (3-0), Frankrijk (4-1) en Roemenië (2-0). Waar was de "dijkwacht" van Oranje gebleven?

In de 2de helft bleven de Russen beuken op het Nederlandse doel, totdat het hun in de 56ste minuut lukte om de eerste treffer te maken ... auteur, Roman Pavlyuchenko.


Roman Pavlyuchenko (1-0)


En zo bleef Oranje achter de feiten lopen, maar in de 86ste minuut zag Ruud van Nistelrooy kans om met een fraaie kopbal de gelijkmaker te maken.

Ruud van Nistelrooy (1-1)


Heel even zag je dat Oranje een opleving had, maar eigenlijk waren het stuiptrekkingen want in de 2de helft van de verlenging bracht Dmitri Torbinski de Russen weer op voorsprong door het maken van de 2-1.

Dmitri Torbinski (2-1)


Nog geen vier minuten later zou Andrei Arshavin de genadeslag aan Oranje geven door de 3-1 erin te schieten. Nota bene ging de bal tussen de benen door van Edwin van der Sar, de keeper die menige penalty heeft tegengehouden wanneer dat van hem werd verwacht. Maar nu als een makke lammetje naar het schavot werd gebracht.

Andrei Arshavin (3-1)


Oranje met zijn spelers die miljoenen per jaar verdienen moest het afleggen tegen de Russische spelers die nauwelijks bekend zijn en slechts een fractie verdienen van wat zij werkelijk waard zijn, dat is de keiharde realiteit. De slingers, vlaggen en de toeters kunnen weer in de kast in afwachting van de volgende WK in 2010.

Oh ja, wie doet het licht uit?
Natuurlijk, Guus Hiddink!

Van Basten geeft zich over, terwijl
Hiddink last heeft van zijn maag of geweten?



Morgen weten we wie het laatste land gaat worden die naar de halve finale gaat.
Wordt het Spanje of Italië?
Voor mij een gewetensvraag, ik mag beide teams graag ... oke, ik ben een beetje meer voor Italië.
Als Spanje hetzelfde lot als alle ander groepswinnaars ondergaat is dat voor mij geen verrassing meer. Het zou volgens mij de eerste EK zijn waarin alle nr's. 1 door de nr's. 2 zijn uitgeknikkerd.

Wat een mooie EK is dit toch, alle wetten gelden hier niet ... behalve de wet van de sterkste wilskracht, wie dat heeft, heeft het bij voorbaat al gewonnen. Voorbeelden, kijk maar naar Duitsland, Turkije, Rusland en niet te vergeten de Italianen die eigenlijk al waren afgeschreven voordat ze aan dit toernooi begonnen. Het zit voornamelijk tussen de oren.

.

Geen opmerkingen: