31 maart 2007

Topsalarissen

Uit het ING jaarverslag over 2006 blijkt dat topman Michel Tilmant vorig jaar maar liefst 4,3 miljoen euro heeft verdiend. Is dit veel? Nou dat dacht ik wel ... zijn voorganger kreeg in 2003 “slechts” 1 miljoen euro.

Als we omrekenen komen we gauw op een loonsverhoging van maar liefst 316 procent! ING heeft weliswaar een winst van 7,7 miljard euro gemaakt en heeft onlangs aan het begin van het Formule 1 seizoen besloten om de F1 Franse team, Renault voor een onbekend aantal miljoen te sponsoren.

Terwijl ING al plannen heeft om wederom te gaan reorganiseren oftewel een onbekend aantal mensen straks zonder werk. Nu verdienen een aantal mensen bij ING niet slecht maar een loonsverhoging van meer dan 300 procent is absurd; zeker als je weet dat bij een heleboel bedrijven niet eens 2-3 procent of helemaal geen loonsverhoging is geweest. Het kabinet heeft jaren geleden de slarissen bevroren maar blijkbaar komen een heleboel salarissen niet in de “diepvries” maar op een speciaal voor hen ontworpen koelkast waar de temperatuur schijnbaar boven de 0 graden komt terwijl de “gewone” man onder een historisch vriespunt wordt gehouden.

Om het nog gekker te maken met betrekking tot topsalarissen, de topman van Aegon heeft een salaris ontvangen van 6,3 miljoen euro, ja, ja, inclusief winstdeling ... en zo worden de rijken rijker en de armen armer.

1 opmerking:

Angeleyes zei

Ja en gaan ieder jaar alle tarieven, abonnementen en noem maar op omhoog terwijl ze vette winsten maken. Om zo nog vettere gouden handdrukken uit te delen van ons geld...Dit moet gewoon stoppen, maar zolang de maatschappij dit goedkeurt en accepteert, betaalt Jan Modaal zich ieder jaar blauw en ergert zich daar groen en geel aan "en laten we het volgend jaar weer lekker overdoen"