19 maart 2007

Australlie Grand Prix 2007

Zondag om 4 uur 's-nachts begon de F1 seizoen 2007. Na lang wachten konden de F1-fans gisteren eindelijk de eerste Grand prix van het seizoen kijken. De eerste GP werd in Australie gehouden en de verwachtingen waren hoog.

Uiteindelijk won Kimi Raikkonen (Ferrari) de openings GP, gevolgd door de regerend kampioen Fernando Alonso (McLaren) en als derde werd de
Engelse debutant Lewis Hamilton, de tweede coureur van McLaren. Lewis gaat ook de F1 geschiedenis boeken in als de eerste gekleurde coureur.

De drie F1-helden waren meteen goed voor de jongste F1-podium tot op heden.
De race op zich was niet echt spannend te noemen, echter het ontbrak niet aan de nodige uitstapjes naast de baan, het belanden tussen de bandenstapel en een heuse crash.

Een crash die eigenlijk heel gevaarlijk was, dat blijkt nu achteraf. Als we de foto goed bekijken dan was er hier sprake van een bijna dodelijke ongeluk. David Coulthard (Red Bull) had bijna zijn concurrent Alexander Wurz (Williams) letterlijk en figuurlijk bijna onthoofd met zijn F1-bolide. De afstand, ik denk zo'n 20 centimeter.

En dan maar beweren dat engelen niet bestaan.

Geen opmerkingen: