29 maart 2007

Dictator wint verkiezing




In Portugal heeft men voormalige dictator Antonio Salazar tot de grootste Portugees gekozen. Hij kreeg maar liefst 41 procent van de stemmen in een televisieprogramma van de publieke omroep RTP.

Niet alleen ikzelf maar ook het Portugese volk vraagt zich af hoe Salazar, een van de 10 finalisten waaronder historische figuren zoals de eerste koning van Portugal en stichter van de natie, de ontdekkingsreizer Vasco da Gama en de communistenleider Alvaro Cunhal kon winnen?

De generatie Portugezen die zeer negatieve herinneringen aan het Salazar-regime (1933-74) hebben, bekritiseerden de verkiezing als imbeciel en idioot.

Aan de andere kant iemand heeft hem in de verkiezing selectie opgenomen met de kleine kans om een van de finalisten te worden. Verder wil RTP ook niet bekend maken hoeveel Portugezen daadwerkelijk aan de verkiezingen hebben meegedaan. Ik kan maar een ding concluderen, 41% van de kiezers was en is dus een “fascist” oftewel aanhanger van Salazar. Een andere verklaring is er niet.

1 opmerking:

Angeleyes zei

Dit geeft te denken toch?!