29 maart 2007

Film première

Vanavond gaan twee films in première, namelijk de Amerikaanse actiefilm “Ghost Rider” en de romantische actiefilm uit China, “Curse of the Golden Flower”. Ik heb gekozen voor de Chinese film.

De film speelt zich af tijdens de Tang Dynastie, zeg maar in de 10de eeuw. Het Chrysanten Festival staat op het punt te beginnen, volgens de traditie wordt het keizerlijke paleis gevuld met gouden bloemen,.als Prins Jai op verzoek van Keizer Ping in het paleis arriveert.

De Keizerin heeft al jarenlang een verboden affaire met haar stiefzoon en kroonprins Wan. Echter Prins Wan zou het liefst het keizerlijke gekonkel willen ontvluchten samen met zijn geheime liefde Chan. Chan is de dochter van de hofarts die allerlei geheimen van de Keizer kent.

Tijdens het festival dringen duizenden met goud gepantserde strijders het paleis binnen. De vraag is meteen, wie zit achter deze opstand? En waar ligt de loyaliteit van Prins Jai? En wie zal zegvieren op het slagveld tussen liefde en verlangen?

De regisseur is geen onbekend meer, Zhang Yimou werd in Europa vooral bekend door de films, Hero of Jet Li Hero (2004) en van House of Flying Daggers (2002). Prachtige films met een mix van Chinese fantasie, traditie en romantiek, ondersteund door geweldig special effects.



Klik op bovenstaande filmposters om naar de website te gaan en de trailers te bekijken.

1 opmerking:

Angeleyes zei

curse of the golden flower was inderdaad heel apart, artistiek zelfs. Die kleuren waren heel mooi. Bijna kunstzinnige film...als je van apart en anders houdt dan is dit wel leuk.