31 juli 2010

Kwalificatie GP van Hongarije

V.l.n.r. Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Mark Webber


En wederom vinden we Sebastian Vettel met de Red Bull wagen op pole position staan.
Om het feest kompleet te maken voor Red Bull heeft Mark Webber de tweede startplaats in beslag genomen.

Bij de vorige GP zagen we twee Ferrari rijders nog in de kwalificatie top 3, vandaag zien we slechts
Fernando Alonso die de derde startplaats heeft weten te bemachtigen.

Maar Felipe Massa heeft zich ook genesteld naast zijn teamgenoot en neemt de vierde startplaats voor zijn rekening.

Conclusie: twee Red Bulls op de voorste startrij en twee Ferrari's erachter. Dit belooft wat voor de start, aangezien Vettel de polehouder zijn positie wil behouden en Webber graag de leiding wil overnemen.
Maar ook bij Ferrari zal de onderlinge strijd losbarsten, wordt het Alonso of Massa die als eerste door de eerste bocht komt?

Op de vijfde startplaats vinden we de McLaren van Lewis Hamilton terwijl zijn teamgenoot, Jenson Button net buiten de top 10 viel op een elfde startplaats.

De eerste Mercedes vinden we op de zesde startplaats en daar mag Nico Rosberg erg tevreden over zijn, want zijn teamgenoot, Michael Schumacher kwam niet verder dan een teleurstellende veertiende startplaats.

De verrassing van vandaag staat op de zevende startplaats, daar vinden we de Vitaly
Petrov die hiermee voor het eerst dit seizoen zijn teamgenoot, Robert Kubica in een kwalificatie duel verslaat.
Vitaly staat onder druk om punten te scoren dit seizoen wil hij een kans maken om volgend seizoen weer voor Renault te rijden en dat neemt hij blijkbaar erg serieus. Nu nog afwachten hoe zijn race morgen zal verlopen.

Robert Kubica vinden we op de achtste startplaats in de tweede Renault wagen en kan niet tevreden zijn nu zijn teamgenoot voor hem staat, tja er is altijd een eerste keer.

Nico Hulkenberg vinden we op de negende startplaats terwijl zijn teamgenoot, Rubens Barrichello dit keer achter hem staat op een twaalfde startplaats.

En de laatste in de top 10 is vandaag, Pedro de la Rosa in de BWM Sauber, ook hij moet onderhand beter gaan presteren dan zijn jongere teamgenoot, Kamui Kobayashi die vandaag niet verder kwam dan een achttiende startplaats.

Morgen hebben we vast en zeker weer een spannende GP voor de boeg, althans de start zal erg spannend worden.


Bookmark and Share

Geen opmerkingen: