25 juli 2010

Ferrari ontkent teamorders

De ontkenning was natuurlijk te verwachten, en zo heeft Ferrari officieel ontkent dat er teamorders zijn uitgevaardigd, aan de ander kant wat voor keuze hadden ze?
Ze konden toch moeilijk toegeven dat het zo was?

Voor nu vult de FIA haar alleen haar zakken met het geven van een boete aan Ferrari, voor het bedrag van 100.000 dollar. Voor Ferrari een onoverkomelijke boete maar de hoorzitting zal hen veel meer gaan kosten als de teamorders bewezen worden.

Maar goed, Ferrari is hier nog niet van af, want het is nu aan WMSC (World Motor Sport Council) om te bepalen of Ferrari nog een zwaarder straf krijgt?
Dat zou weleens de diskwalificatie van een of beide coureurs kunnen zijn?
Een hoger geldboete of in het ergste geval een geheel of gedeeltelijk schorsing van Ferrari en/of rijders?
Wanneer de WMSC zitting zal worden gehouden, is niet bekend.

Massa en Alonso tegen de muur


Voor Ferrari geen gemakkelijk situatie, zeker als je weet dat zij hun aandacht op de volgende GP moeten vestigen. De volgende GP wordt al aanstaande weekend gehouden. Aan de ander kant heeft Ferrari de huidige "kopzorgen" aan zichzelf te danken.
Stefano Domenicali zal zwaar onder vuur komen te staan, zowel door het Italiaanse pers als door de Ferrari President, Luca di Montezemolo. Vooral Montezemolo zal woedend zijn met de manier waarop Ferrari dit heeft gemanaged.

Vooralsnog geen officiƫle winnaar van de GP van Duitsland.


Bookmark and Share

Geen opmerkingen: