17 juli 2010

Stop de opwarming van de aarde

Onlangs las ik op internet dat biljonair Bill Gates (je weet wel de oprichter van Microsoft) momenteel investeert in schepen. Maar dit zijn niet zomaar schepen, nee dit zijn "cloud" schepen met technologie aan boord om kunstmatige wolken te produceren op basis van zeewater.

Cloud schip


Hoe werkt dit dan?
Er wordt water uit de zee door grote machines naar binnen gezogen, deze wordt dan omgezet in microscopische deeltjes die wel een kilometer de lucht in worden geschoten.
Een schip kan ongeveer duizend ton zeewater per seconde de lucht in spuwen, dat staat gelijk aan de inhoud van zo'n vier Olympische zwembaden aan water per seconde, dat is nogal wat.
Dit alles veroorzaakt dat er dan witte wolken ontstaan, de wolken zorgen er dan uiteindelijk voor dat het zonlicht sterker zal worden weerkaatst.

Cloud schip


En jullie raden het al waarom die witte wolken nodig zijn, toch?
Precies om de broeikaseffect op aarde en daarmee dus de opwarming van de aarde te reduceren. We moeten niet denken dat we de zonnestralen 100% gaan tegenhouden, het betreft hier slechts zo'n twee procent, maar dat moet volgens de wetenschappers voldoende zijn.

Momenteel is de Amerikaanse onderzoeksvereniging Silver Lining bezig met een test waarbij zo'n tien schepen zijn betrokken. Hierbij is tien duizend vierkante zeewateroppervlakte inbegrepen.

Echter om het gewenste resultaat, althans volgens de berekeningen van de wetenschappers zijn er ongeveer 1.900 schepen nodig om de opwarming van de aarde te kunnen stoppen.
Aangezien een schip zo'n 3,15 miljoen euro per stuk kostte, hebben we het over een investering van 6 miljard euro. We praten hier over een vloot die uit zal groeien tot het maximum in een periode van 25 jaar. Op zich geen geld als het gaat om de redding van de aarde.

Witte wolken


Ondanks het feit dat het hier om "milieuvriendelijke" technologie gaat, is een kanttekening wel op zijn plaats; men weet niet wat de gevolgen zullen zijn ... wat gaat er gebeuren met de regenval, de invloed op de seizoenen, wat gaan we allemaal teweeg brengen in onze klimaat?

Denk maar aan actie is reactie, een nieuwe ijstijd?

Maar goed, de mensheid wil voor God spelen en Bill is nu zijn assistent.

Bill Gates


Bookmark and Share

Geen opmerkingen: