10 juli 2010

Kwalificatie GP van Engeland

In Silverstone ging het weer hard aan toe, maar de Red Bull's waren wederom de snelste van het veld ... het begint nu een beetje eentonig te worden. Maar dit keer waren de McLaren's op eigen territorium niet in staat om de Red Bull's bij te houden en daarom zien we weer eens Fernando Alonso i.p.v. Lewis Hamilton in de top 3.

Hoe je went of keert, het was de vijfde pole position dit seizoen voor Sebastian Vettel en de negende pole position voor het Red Bull F1 team.
Wederom moest Mark Webber zijn meeerdere in Vettel herkennen, en moest zich tevreden stellen met de tweede startplek. Voor Fernando Alonso is het alweer vijf GP's geleden dat hij in de top 3 wist te kwalificeren met zijn Ferrari.


V.l.n.r. Fernando Alonso, Mark Webber en Sebastian Vettel.


Op de vierde startplek vinden we Lewis Hamilton, die het vandaag op eigen bodem het moeilijk heeft gehad, maar daarentegen heeft zijn teamgenoot het nog moeilijker gehad, hij start vanuit plek 14 met de tweede McLaren.

Op de vijfde startplek vinden we vandaag Nico Rosberg in de Mercedes wagen op de hielen gezeten door Robert Kubica in de Renault. Dit seizoen hebben alleen Kubica, Webber en Vettel altijd zich binnen de top 10 gekwalificeerd. Een goede prestatie van de drietal.

Op de zevende startplek staat Felipe Massa in de tweede Ferrari, die eigenlijk niet erg tevreden is met zijn en de Ferrari prestaties.

Rubens Barrichello staat weer eens in de top 10 genoteerd, waar hij in de vorige GP nog een 9de startplek had, heeft hij de 8ste startplek in handen. Hij en Williams mogen tevreden zijn, nu nog morgen wat puntjes scoren.

De negende startplek gaat naar Pedro de la Rosa, voor hem is het de eerste keer dat hij zich in de top 10 weet te kwalificeren.Komt het door de WK voetbal of gaan ineens de Spanjaarden snel?

En wie krijgt de tiende startplek? Die is naar Michael Schumacher gegaan die ook niet tevreden mag zijn met zijn eigen prestaties, zelfs zijn teamgenoot is hem telkens te snel af.

Morgen wordt het in ieder geval een spannende GP, althans dat verwacht ik ... zeker als het morgen gaat regenen wat niet ondenkbaar is. We zullen zien.
.


Bookmark and Share

Geen opmerkingen: