22 juli 2010

Ferrari Themapark

Ferrari World - Abu Dhabi


Nog minder dan 100 dagen te gaan voor de opening van de grootste indoor themapark in de wereld, die in Abu Dhabi gesitueerd is, op het Yas eiland pal naast de huidige F1 circuit.
De officiële opening staat gepland voor 28 oktober 2010, twee weken voor de GP van Abu Dhabi op 14 november.

Voor Ferrari is het de eerste themapark die wordt geopend, maar er zullen ongetwijfeld meer komen, waaronder in Europa, Azië, Noord-Amerika.

Maar voorlopig moet je naar Abu Dhabi afreizen om in de Ferrari World de avontuur van je leven te beleven. Dus ik zou het adviseren om dit uitstapje te combineren met de GP van Abu Dhabi.

De oppervlakte van de themapark bedraagt zo'n 200.000 vierkante meter in beslag nemen, om een indruk te geven van de immense oppervlakte, dit is vergelijkbaar met 23 voetbalvelden.
De gebouw zelf zal 68.000 vierkante in beslag nemen, zo'n 8 voetbalvelden.
Verder zal op het dak van het gebouw de grootste Ferrari logo "de steigerende paard"ooit geproduceerd een markante plaats innemen, de logo heeft een diameter van 66 meter.





Tijdens de bouw is meer dan 35.000 ton aan gewapend beton gebruikt, 12.370 ton staal en 29.000 vierkante meter aan glas voor de buitengevel. Het dak is bekleed met ruim 165.000 vierkante meter aan speciale platen. Meer dan 4.500 arbeiders hebben dagelijks aan dit project gewerkt. Alleen om de dakconstructie neer te zetten zijn maar liefst 14 maanden nodig geweest.

De Ferrari themapark zal maar liefst twintig state-of-the-art attracties huisvesten, waarvan de snelste roller-coaster ter wereld. De roller-coaster zal een snelheid behalen van meer dan 240 km/uur waarbij de sensatie gevoel van een Ferrari F1 bolide zal worden ervaren.





Maar je kunt nog meer doen in de Ferrari themapark, winkelen, naar de bioscoop, een vlucht boven Toscane meemaken, genieten van echte Italiaanse eten in de verschillende restaurants. Kortom niet alleen voor de Ferrari fan maar ook voor zijn gezin, jong en oud valt veel te beleven.
Nu maar afwachten wanneer de eerste Ferrari themapark in Europa wordt geopend.

Meer over dit fantastische Ferrari themapark, kun je lezen en zien op de officiële website:




Een greep uit de vele attracties


Bookmark and Share


Geen opmerkingen: