24 juli 2010

Kwalificatie GP van Duitsland

En voor de 10de keer zien we wederom een Red Bull op pole position staan, na een heftig strijd met de Ferrari is het alsnog Sebastian Vettel om de pole position te pakken in de aller laatste minuut van de kwalificatie. Met slechts 0,002 seconden verschil start morgen Vettel zijn thuiswedstrijd vanuit de pole position.

Het is te erg voor woorden om te zien hoe Ferrari en Fernando Alonso in de laatste bocht zijn pole position verloor door een stuurfout. Aan de ander kant is het noemenswaardig om te zien dat Ferrari in Hockenheim de enige team was die het leven van de Red Bulls maakt. Of dit de terugkeer van Ferrari betekent, weet ik niet daarvoor is het nog te vroeg. Hoe dan ook het belooft wat voor morgen en Alonso is weer op het podium en moet morgen het hoofd koel houden en geen stommiteiten uithalen.

Op het podium zien we weer sinds Australiƫ, Felipe Massa op de derde startplaats. En zo heeft Ferrari zich tussen de beide Red Bulls weten te nestelen. Hopelijk zal hij morgen Alonso rugdekking geven en niet de confrontatie opzoeken met zijn teamgenoot?

V.l.n.r. Felipe Massa, Sebastian Vettel en Fernando Alonso


Op de vierde startplaats vinden we de 2de Red Bull wagen van Mark Webber, die vandaag een onopvallend kwalificatie heeft gereden. Ook Webber heeft een fout begaan in de aller laatste bocht door zeer wijd doorheen te gaan. De aandacht ging vandaag duidelijk naar zijn Duitse teamgenoot en allemaal omdat die voor de pole ging, laat dat duidelijk zijn.

Op de vijfde en zesde plaats vinden we beide McLaren rijders, respectievelijk Jenson Button en Lewis Hamilton. Beide McLarens hebben ten opzichte van de pole position houder meer dan 0,7 seconden achterstand en dat ga je morgen niet zomaar goed maken.

En voor de 11de keer zien we Robert Kubica in de top 10 staan, vandaag op de 7de plek. Voor Renault en Kubica een mooie prestatie.

Op de 8ste plek zien we Rubens Barrichello met de Williams, die de laatste drie kwalificaties (Europa, Engeland en Duitsland) zich weet te kwalificeren in de top 10.

Op de 9de plaats zien we niet Michael Schumacher, maar zijn teamgenoot Nico Rosberg staan met de enige Mercedes in de top 10. Voor beide Mercedes rijders is het ook een thuiswedstrijd, alleen ik denk niet dat Schumacher hem kan bedreigen tenzij de jonge Duitser materiaalpech krijgt.

En om de top 10 voor de rijdende Duisters inde F1 goed te maken, vinden we op de 10de plaats de jongen Nico Hulkenberg. Beide Nico's hebben morgen de vos Schumacher achter zich en die zal niet rusten voordat hij ze allebei heeft verschalkt.

Om om 14:00 uur begint de GP van Duitsland.


Bookmark and Share

Geen opmerkingen: