12 mei 2007

Massa op pole in Spanje


Na vier weken geen F1, was het weer eens tijd voor een Grand Prix. Ditmaal is de GP van Spanje aan de beurt, de thuisland van de regerend wereldkampioen Fernando Alonso.

Helaas heeft de Braziliaan Felipe Massa het feestje van Alonso op eigen bodem weten te verpesten, maar goed van mij en waarschijnlijk van Alonso ook, vandaag mag Massa de pole position hebben als Alonso morgen de race wint.

Tot het laatste ronde had Alonso de pole position in handen, tot Massa in zijn Ferrari een sneller ronde wist te rijden. Alonso had nog een kans om het te verbeteren maar kwam uiteindelijk 0,019 seconden te kort.

Derde werd de tweede McLaren rijder, Lewis Hamilton achtervolgd door Fin Kimi Raikkonen in de tweede Ferrari. En wederom zien we dat het morgen weer McLaren versus Ferrari gaat worden in een wat ik hoop spannend Grand Prix.

Verrassend was de vijfde plaats van de Poolse Robert Kubica in de BMW. De zesde plaats ging overigens ook zeer verrassend naar de Italiaanse Jarno Trulli in de Toyota. Zevende werd de Duitser Nick Heidfeld in de tweede BMW en zo kwam Trulli in de BMW sandwich.

Niet onverdienstelijk wist de Fin Heikki Kovalainen de Renault naar de achtste plaats weten te rijden, terwijl de Schot David Coulthard op een negende plaats wist te eindigen. Op de tiende plaats vinden de Italiaan Giancarlo Fisichella in de tweede Renault ervoor zorgend dat nu Coulthard in de Renault sandwich kwam.

Op de elfde plaats vinden we de eerste Williams, gereden door Keke Rosberg. Op de twaalfde en vertiende plaats vinden we de Honda van respectievelijk Rubens Barrichello en Jenson Button. En voor vandaag vinden we Takuma Sato in de Super Aguri op de dertiende plaats in de laatste sandwich van vandaag, die van Honda.

Vanaf de vertiende plaats zijn de volgende coureurs geëindigd, Anthony Davidson (Super Aguri), Vitantonio Liuzzi (Torro Rosso), Ralf Schumacher (Toyota), Alexander Wurz (Williams) en Mark Webber (Red Bull Racing).

En zoals gewoonlijk waren beide Spijkers de hekkensluiters en werd wederom de Nederlander Christijan Albers verslagen door zijn Duitse teamgenoot, Adrian Sutil. Terwijl de Amerikaan Scott Speed in de tweede Torro Rosso geen tijd heeft gezet door problemen met de versnellingsbak. Dat belooft wat voor morgen?

De Grand Prix van Spanje begint om 14:00 uur.

Geen opmerkingen: