27 mei 2007

Alonso wint GP van Monaco


Als we naar bovenstaande foto kijken, dan zien we dat het podium in Spanje ook hetzelfde trio had. Alleen waren toen Alonso en Massa van plaats verwisseld.
Hetzelfde trio kwamen we gisteren ook tegen na de kwalificatie in Monaco en vandaag zien we weer hetzelfde trio (in dezelfde volgorde als gisteren). Wat mij betreft zal het titelgevecht ook onder deze drie worden uitgevochten.

Na gisteren pole position te hebben gereden was het zo duidelijk als wat dat Fernando Alonso zijn tweede zege van het seizoen zou scoren en zo de opmars van Ferrari zou stoppen. Duidelijk, omdat je in Monaco niet zomaar 1-2-3 kunt inhalen.

Maar goed Alonso liet zien dat hij weer de touwtjes in handen had en zijn teamgenoot Lewis Hamilton moest alweer genoegen nemen met de 2de plaats (alweer zijn vierde 2de plaats op rij).
Het zal niet lang meer duren of hij gaat zijn eerst overwinning behalen.

Ferrari werd uiteindelijk 3de maar wel met meer dan 1 minuut achterstand en dat doet pijn bij de jongens uit Maranello. Raikkonen heeft al met al een indrukwekkende race gereden maar was niet in staat om verder naar voren te komen dan de 8ste plaats, goed voor een puntje als troostprijs.

Hoewel Nico Rosberg het goed in de kwalificatie heeft gedaan moest hij tijdens de race zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot Alexander Wurz. Nico vertrok vanuit de 5de plek maar viel in de race terug naar de 12de plaats terwijl Wurz vanuit de 11de plek vertrok en op een mooie 7de plaats is geëindigd.

Opvallend was de prestatie van Giancarlo Fisichella die eindelijk met de Renault op een vierde plek wist te eindigen met de twee BMW's achter zich. Dit keer wist Robert Kubica zelfs voor Nick Heidfeld te finishen.

Teleurstellend was weer het optreden van beide Honda's en Toyota's. De RedBull en Toro Rosso deden ook niet echt mee in Monaco en de Super Aguri's hebben beide de race kunnen finishen maar op respectievelijk de een na laatste en laatste plek.

De Spijkers, ja die deden ook wel mee maar kwamen beide dit keer niet aan de finish. De ene door problemen en de andere door een "spin".

Al met al was de GP van Monaco een optocht van F1 wagens met hier en daar wat lichte vuurwerk maar niets noemenswaardig te noemen.

Geen opmerkingen: