13 november 2010

Wanneer wordt Vettel kampioen?

Wat moet Sebastian Vettel minimaal doen om alsnog wereldkampioen te worden, zijn scenario's zijn een stuk minder dan die van Alonso. Vettel heeft slechts drie mogelijkheden, hij moet winnen, tweede of als derde eindigen om een kans te maken morgen in Abu Dhabi.


Als Vettel morgen wint dan mag Alonso niet hoger finishen dan een vijfde plaats, ze staan dan wel met gelijke punten, ze hebben net zoveel overwinningen, ze hebben ook net zoveel tweede finish plaatsen en ook zoveel derde plaatsen ... dus dat wordt spannend. Alleen Vettel heeft twee 4de plaatsen tegen eentje van Alonso en zo wordt Sebastian Vettel alsnog wereldkampioen.

Stel dat Vettel morgen tweede wordt dan mag sowieso Alonso niet hoger finishen dan een negende plaats. Daarnaast mag Mark Webber ook niet hoger finishen dan een vijfde plaats.

Het laatste scenario voor Vettel is dat hij morgen derde wordt, in dit geval mag Alonso allemaal geen punten scoren en zijn teammaat, Webber mag niet hoger finishen dan een zesde plaats.
Tot hier zou het nog kunnen, maar het is ondenkbaar dat McLaren Jenson Button voor Lewis zou laten finishen. Nee, dat gaat niet gebeuren, dus in dit scenario geen optie voor Vettel.

Wat Sebastian Vettel morgen ook doet, hij kan de hef niet in eigen hand nemen, hij is en blijft afhankelijk van Alonso en Webber.


Bookmark and Share

Geen opmerkingen: