12 november 2010

Wanneer wordt Alonso kampioen?

De vraag of Fernando Alonso dit seizoen alsnog kampioen wordt is onmogelijk te beantwoorden, je kunt slechts een gevoel of wens hebben dat het gaat lukken. Al zullen er genoeg zielen wereldwijd zijn die hem juist dat niet gunnen of zelfs zullen verdoemen c.q. vervloeken.

Maar goed, Alonso moet gewoon voor de hoofdprijs gaan en zich niet afhankelijk laten maken van wat zijn concurrenten zullen doen en of ze wel of geen pech zullen hebben. We hebben het in Zuid-Korea al gezien dat beide Red Bulls ook zomaar kunnen uitvallen. Maar daar ga ik zeker zondag niet van uit.

Om jullie een idee te geven heb ik een aantal scenario's samengesteld waarop Alonso kampioen kan worden.


Klikt op het plaatje voor een vergroting


De ideale eindstand voor Alonso is hoe dan ook dat hij de GP van Abu Dhabi wint en dan mag Webber zelfs tweede worden. Want dan wordt de eindstand als volgt:

Fernando Alonso 271 punten en Mark Webber 256 punten.
Het verschil?
15 punten en dat zou betekenen dat de hulp van Felipe Massa, niet de doorslag is geweest voor Alonso om zijn derde wereldtitel te veroveren. Voor mij maakt het niets uit wie, wanneer geholpen heeft. Ik zie Formule 1 als een teamsport en je hebt altijd de nr. 1 en de nr. 2 al durven sommige F1 teams dat niet te bevestigen.
Wat mij betreft wordt Alonso kampioen met slechts 1 punt meer. Dat zal zijn prestatie er niet minder op maken, zeker als we naar de laatste vijf GP's kijken (3 overwinningen, 2 poles en 2 snelste ronden) in totaal 105 punten.

Maakt Alonso de cirkel rond door niet alleen de eerste GP maar ook de laatste
te winnen?
We zullen zien wat het wordt ... nog 2 dagen te gaan!



Bookmark and Share

Geen opmerkingen: