26 november 2010

Red Bull Bonus ...


De wereldkampioen titel van Sebastian Vettel dit seizoen is uiteindelijk een erg lucratieve business geworden, zowel voor Vettel als voor het Red Bull team en haar medewerkers.
Wat wil nu het geval, Dietrich Mateschitz heeft besloten om Sebastian Vettel een riante bonus van 3 miljoen euro's te geven.

Wetende dat het contract met Vettel eind 2011 tot zijn einde komt, is Dietrich erop gebrand om Sebastian voor nog een aantal seizoenen aan zijn team te binden.
Hij is natuurlijk niet gek en weet dat zowel Ferrari als Mercedes interesse hebben in de verse wereldkampioen. Een ding is zeker, Vettel heeft al aangegeven ooit voor Ferrari te willen gaan rijden.

Dat is bijna altijd de droom van iedere F1 kampioen geweest, denk maar Alain Prost, Michael Schumacher. Ook Ayrton Senna wou ooit voor Ferrari uitkomen, die droom heeft hij helaas nooit waar kunnen maken. Maar er zijn ook wereldkampioenen geweest die niet naar Ferrari gingen, Damon Hill, Mika Hakkinen om maar een paar te noemen.

Anderen zijn weer juist bij Ferrari wereldkampioen geworden, zoals Kimi Raikkonen.
En anderen zoals Lewis Hamilton hebben vooralsnog geen interesse in Ferrari, daarentegen zou Jenson Button misschien wel willen, alleen heeft Ferrari geen interesse in hem.

Momenteel wordt de eer van Ferrari verdedigd door Fernando Alonso, zijn droom is werkelijkheid geworden en zo ook zijn nachtmerrie. En zo kan ik nog even doorgaan, terug naar Red Bull Racing.

Nu kan Dietrich een switch van Vettel naar Ferrari niet tegenhouden, al is het maar omdat in de F1 een contract uiteindelijk niets waard. Om dit te voorkomen moet RBR, Vettel steeds een winnende auto blijven geven want anders is de "kip met de gouden eieren" zo vertrokken naar een ander "kippen ren" ... in het geval naar "de Ferrari stal".

Mateschitz is heel positief over Vettel en verwacht hem eer een winnende auto voor 2011 te geven zodat hij wederom het kampioenschap zal winnen. Eigenlijk is het de droom van beiden om de era van Michael Schumacher (2000-2004) te evenaren, dus 5 wereldtitels voor RBR is de doelstelling voor de komende jaren, 2010-2014?
Een feit is dat ze de eerste titel al binnen is, dat is slechts 20%.

Ikzelf vind het nogal een gedurfde doelstelling, zo niet onrealistisch, maar je moet een doel hebben anders kom je er niet. Alleen zo'n doelstelling wordt heel snel afgestraft als het ineens niet meer lukt om te winnen en wat dan overblijf is een kleine luchtkasteel op een kleine donkere wolk ergens op een mistige dag.

Verder heeft Dietrich besloten dat de medewerkers van de Red Bull Racing fabriek in Milton Kaynes en dat zijn er nogal wat, zo'n 500 stuks gezamenlijk zo'n 12 miljoen euro onder elkaar mogen verdelen.
Nou dit hebben tenminste een leuke kerstpakket in het verschiet, maar drie keer raden wie de meeste bonus zal ontvangen onder de directeuren, managers, ingenieurs en fabrieksmedewerkers tot kantoor personeel enzovoort.

Red Bull team viert feest


Aan de ander kant is Dietrich ook niet gek, zeker niet want hij krijgt straks van de Formula 1 organisatie namens Bernie Ecclestone een premie van 73 miljoen euro's uitgekeerd conform de afspraken die gemaakt zijn in het Concorde Verdrag.



Bookmark and Share

Geen opmerkingen: