13 november 2010

Vettel op pole in Abu Dhabi

Het zat er dik in dat een van de Red Bull's op pole position zou staan in Abu Dhabi, uiteindelijk werd het de Red Bull wagen van Sebastian Vettel die hiermee zijn tiende pole van het seizoen op zijn naam weet te zetten.

Op de tweede plaats vinden we McLaren rijder Lewis Hamilton die het alsnog in de aller laatste ronden zich wist te nestelen in de kwalificatie top 3. Maar wie zou de derde man in de top 3?

Nee, het was niet zijn teammaat, Jenson Button en ook niet Mark Webber (de tweede Red Bull man), nee het was Fernando Alonso die in zijn aller laatste ronde zich voor Webber wist te plaatsen wat morgen natuurlijk een psychologische met zich meebrengt voor de Spanjaard.

Alonso kan morgen de jongste drievoudig F1 wereldkampioen worden, net zoals hij eerder als de jongste wereldkampioen en tweevoudig wereldkampioen is geweest in respectievelijk 2205 en 2006.


V.l.n.r. Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso


Eigenlijk zouden we nu Webber op de vierde startplaats verwachten, maar ook hier vinden we iemand anders staan, namelijk Jenson Button de tweede McLaren rijder. En komt het scenario dat de McLaren's in de offensief gaan toc nog uit, de Red Bull's hebben morgen een stevige race in het voorschiet, maar ook Ferrari moet gaan oppassen want een foutje kan je duur komen te staan.

Op de vijfde plaats vinden we eindelijk morgen Mark Webber op de grid staan, dat is wel op de derde startrij en in GP met slechts 55 ronden tot de finish is er geen ruimte om tijd te verspillen.

En zo vinden we de vier titelkanshebbers in de top 5 staan, de huidige wereldkampioen, Jenson Button die nu ook in de top 5 voorkomt, zal morgen worden onttroond.

Zesde is Felipe Massa geworden, maar zoals in alle voorgaande GP's heeft Massa besloten om ver achter Alonso te blijven om zo hem niet te hoeven helpen in de jacht naar de wereldtitel.

Wat dat betreft zijn de 7 punten van destijds, toen Massa Alonso voorbij moest laten gaan eigenlijk niet eens relevant aangezien Alonso sindsdien alles op eigen kracht heeft gewonnen kwa punten. Wat mij betreft mag Massa in 2011 met pensioen gaan, hij voegt niets toe aan het Ferrari team. Ik zie liever Robert kubica in de Ferrari volgende seizoen.

Zevende vinden Rubens Barrichello die met zijn Williams slechts 0,001 seconden langzamer was dan de Ferrari van zijn landgenoot, Felipe Massa.

Op plaats acht en negen vinden we beide Mercedes wagens staan, respectievelijk Michael Schumacher en Nico Rosberg die vandaag voor de derde keer op rij door Schumacher in de kwalificatie is verslagen. Ook dit belooft morgen een aardige gevecht te worden.

En als laatste in de top 10 vinden we de Rus, Vitaly Petrov die voor de tweede keer dit seizoen de Pool, Robert Kubica in de kwalificatie heeft weten te verslaan. De eerste keer was het in Hongarije geweest.

We weten nu wie de top 10 wagens zijn voor morgen en het zal tot de laatste ronde een spannend race worden, want morgen weten we wie de nieuwe wereldkampioen zal zijn.



Bookmark and Share

Geen opmerkingen: