05 juli 2008

Winbledon 2008 - Dames finale

Serena Williams en Venus Williams


Vandaag werd de dames finale op Wimbledon gehouden, een finale tussen de zusters Williams, Serena versus Venus ... een heftige finale waarbij alleen de moeder aanwezig was en de vader verstek liet gaan omdat hij niet kon aanzien dat zijn beide dochters tegen elkaar stonden.

Aan de andere kant is het na de wedstrijd altijd feest.

Ik geeft toe dat ik als vader ook in een tweestrijd komen, gelukkig omdat beide in de finale staan maar uiteindelijk ongelukkig omdat slechts een de winnaar kan zijn. Oke, dat is altijd zo in welke sport dan ook maar toch blijft het heel moeilijk voor een ouder om één kind te zien zegevieren en de andere te zien verliezen.
Het is niet de eerste keer dat de zusters Williams tegenover elkaar staan, in 2002 en 2003 was dit ook al het geval ... in beide gevallen won Serena van haar oudere zus Venus.

Beide dames hebben Wimbledon meerdere malen gewonnen, Serena Williams in 2002 , 2003 terwijl Venus Williams in 2000, 2001, 2005 en 2007 en 2008 won.


Maar vandaag won
Venus in twee sets (7-5 en 6-4) van haar jongere zuster, Serena en daarmee is zij nu vijfvoudige winnares van Wimbledon.
Gelukkig staan beide zusters ook naast elkaar in de dames dubbel finale, die beide in 2000 en 2003 hebben gewonnen. En dan maakt zo een dames dubbel finale veel goed zou ik zeggen. Het zou mooi zijn als beide zusters de zege dit jaar zouden binnenhalen.

Momenteel zijn zij de "koninginnen" van de dames tenniswereld.

Homepage Serena Williams en Venus Williams.
.

Geen opmerkingen: