19 juli 2008

Hamilton op pole in Hockenheim

Vandaag was het de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland op een bewolkte circuit van Hockenheim te zien.

Zoals te verwachten was het een strijd tussen de Ferrari's en de McLaren's. Felipe Massa leek er vandoor te gaan met de pole, totdat Hamilton in de laatste ronde de pole net voor zijn neus weg kapt. De pole position zou volgens insiders nog scherper kunnen zijn als Hamilton niet een paar hele kleine foutjes had gemaakt. Maar goed, morgen zien een McLaren en een Ferrari op de eerste startrij en dat wordt spannend in de eerste bocht. Wie zal wijken voor wie?

Heikki Kovalainen - Lewis Hamilton - Felipe Massa


Heikki Kovalainen kon zich achter de Ferrari van Massa nestelen en zo de Ferrari in de McLaren sandwich nemen. Verrassend is de 4de plaats van Jarno Trulli in de Toyota, net voor de Renault van Fernando Alonso.

Teleurstellend was de 6de plaats van de regerend wereldkampioen en Ferrari rijder, Kimi Raikkonen. Ik hoop dat hij morgen het beter doet tijdens de race.

Op de 7de plaats vinden we de BMW van Robert Kubica die duidelijk op meer had gehoopt maar helaas niet verder kwam vandaag. Maar goed nog altijd beter dan zijn teamgenoot Nick Heidfeld die niet verder dan de 12de plaats kwam.

Mark Webber werd 8ste en kon in de Red Bull niet imponeren tijdens de kwalificatie terwijl Sebastian Vettel in de Toro Rosso net achter hem kon aansluiten op de 9ste plaats. Terwijl de 2de Red Bull van David Coulthard op de 10de plaats staat. En zo werd de Toro Rosso in de Red Bull sandwich genomen, dat belooft wat voor morgen.

Op de 11de plaats vinden we de tweede Toyota van Timo Glock. Gevolgd door het rest van het veld. En wederom zijn de laatste twee plaatsen voor de jongens van Force India.

Veel kijkplezier.



.

Geen opmerkingen: