20 juli 2008

Hamilton wint de GP van Duitsland

Tijdens de GP van Duitsland viel geen druppeltje regen en zo werd het een droge race waarbij in het begin saai was maar langzamerhand spannend werd, eerst door de inhaalmanoeuvres en later door de safety car situatie waarbij het hele veld dichtbij elkaar kwam.

Een safety car situatie die werd veroorzaakt door de crash van Timo Clock in de Toyota, zijn crash was het gevolg van een gebroken achterwiel waardoor zijn wagen hard tegen de betonnen muur ging. Toen hij uit zijn auto kwam,
wankelde hij en had duidelijk pijn aan zijn onderrug.

Nelsinho Piquet - Lewis Hamilton - Felipe Massa


Uiteindelijk werd de GP van Duitsland door Lewis Hamilton gewonnen en daarmee is hij nu leider in het kampioenschap met 58 punten. Zijn teamgenoot daarentegen had minder geluk, nadat hij aan de kant moest voor Hamilton werd hij daarna ook nog eens door Nick Heidfeld ingehaald en moest zich tevreden stellen met een 5de plaats., goed voor 4 punten.

Op de 2de plaats vinden we de verrassing van vandaag, Nelsinho Piquet is het gelukt om in de Renault zijn aller eerste podium in de F1 te scoren en daarmee 8 waardevolle punten voor zijn team te noteren. En dat voor iemand die vanaf de 17de plaats vertrok terwijl zijn teamgenoot Fernando Alonso met dezelfde auto vanaf de 5de plaats vertrok en slechts 11de werd ... hoe raar kan het verlopen in de F1?
Voor het Renault F1 team was dit erg goed, want door de acht punten van Piquet hebben zij nu 23 punten in het kampioenschap en daarmee zijn zij het Willaims team voorbij gegaan en staan nu slechts 1 punt achter het Red Bull team, dus dat wordt voor Renault ook spannend.

Als 3de over de finish kwam Felipe Massa in zijn Ferrari, ook hij werd min of meer verrast door het feit dat Nelsinho Piquet een aantal ronden de race leider was en na de inhaalmanoeuvre van Hamilton alsnog 2de wist te finishen. Hoe dan ook Massa blijft als 2de in het kampioenschap met 54 punten en dat zijn nog altijd 3 punten meer dan zijn teamgenoot Kimi Raikkonen die vandaag wederom niet al te best reed en 6de werd. Maar Raikkonen staat wel 3de in het kampioenschap met 51 punten.

Op de 4de plaats vinden we Nick Heidfeld in de BMW die ook een waardeloze eerste helft had gereden maar daarna zich naar voren heeft gewerkt zoals Piquet, beide hadden optimaal geprofiteerd van de safety car situatie. Hoe het ook mag zijn, je moet het doen en dat deden ze beide ook.
De teamgenoot van Heidfeld had dit keer ook minder geluk en wist de schade enigszins te beperken door 7de te worden en zo 2 punten aan zijn totaal toe te voegen waarbij hij nu 4de in het kampioenschap staat met 48 punten. Terwijl Heidfeld 5de in het kampioenschap staat met 41 punten.

Op de 8ste plaats vinden we Sebastian Vettel in de Toro Rosso achtervolgd door Jarno Trulli in de Toyota die zijn 4de startplaats niet wist te houden en slechts 9de werd. En de top 10 wordt afgesloten door Nico Rosberg die enige vooruitgang heeft geboekt door vanaf de 13de plaats te starten.

En daarachter volgt de rest van het veld, Sebastien Bourdais, David Coulthard, Giancarlo Fisichella, Kazuki Nakajima, Andrian Sutil en Jenson Button.


De uitvallers in Hockenheim waren dit keer, Timo Glock in de Toyota, Mark Weber in de red Bull (door een motor defect) en Rubens Barrichello in de Honda als gevolg van een botsing met de Red Bull van David Coulthard.

Tot de volgende GP!
.

Geen opmerkingen: