05 juli 2008

Heikki Kovalainen op pole in SIlverstone

Vandaag werd de kwalificatie voor de GP van Engeland verreden op het circuit van Silverstone een circuit dat vanaf 2010 niet meer gebruikt zal worden voor de GP van Engeland. Vanaf 2010 zal de GP van Engeland op Donington Park worden verreden.


Mark Webber, Heikki Kovalainen en Kimi Raikkonen


Terug naar de kwalificatie, heel eventjes leek het erop dat de pole position de Fin, Heikki Kovalainen in de McLaren niet kon ontglippen, tot de Australiƫr, Mark Webber in de Red Bull alsnog verrassend naar de pole position reed ... maar in de aller laatste run wist Kovalainen alles uit de McLaren te halen om de pole position alsnog met ruim 0,5 seconden sneller te rijden.

Voor hem een mooie opsteker en zijn aller eerste pole position, dat staat altijd mooi op je CV.

Op de tweede plek vinden we Mark Webber en dat heeft hij en zijn team zeker dubbel en dwars verdiend. Als derde vinden we de tweede Fin, Kimi Raikkonen in de Ferrari.

Minder goed ging het met Lewis Hamilton, hij kwam in de 2de McLaren niet verder dan een 4de startplaats voor morgen. Mede door de problemen die Robert Kubica ondervond met zijn BMW kon Nick Heidfeld de andere BMW naar de 5de startplaats brengen.

Op de 6de plaats vinden we Fernando Alonso die telkens rond de 3de en 4de plaats lag maar
uiteindelijk het niet kon vasthouden toen het menes werd. Zijn teamgenoot Nelsinho Piquet doet het de laatste twee GP's erg goed en zal morgen vanaf de 7de plaats starten, zo dicht is hij nog nooit bij Alonso geweest na een kwalificatie.

Op de 8ste plaats vinden de jonge Sebastian Vettel in de Toro Rosso terwijl de 2de Ferrari, gereden door Felipe Massa net in de top 10 kwam op een 9de startplaats.
De door problemen getergde Robert Kubica sluit net de top 10 af in zijn BWM.


De Toyota, Williams, Honda en Force India teams deden het wederom niet erg goed en vormen samen min of meer een deel van de midden- en achterhoede van het veld.



Het wordt morgen weer spannend en misschien helpt de regen ook een handje mee om de lopende verhoudingen weer eens lekker door elkaar te schudden.

Veel plezier morgen!

.

Geen opmerkingen: