24 september 2010

Betaalbaar Ferrari?


Zoals ik ooit al aangegeven heb, heb ik een verzameling Ferrari's die varieert van schaal 1:43, 1:24 en een paar 1:18. Vooral 1:18 is vrij lastig om uit te stallen, het is nogal fors qua formaat maar daartegen heel gedetailleerd.
Schaal 1:43 is uiteraard makkelijker uit te stallen maar daarentegen net te klein voor sommige details.
Dat is dan ook de reden dat het grootste deel van mijn collectie bestaat uit schaal 1:24, het is voor mij net groot genoeg en detaillering is voldoende.

Omdat ik lid ben van Ferrari, ontvang ik wekelijks een nieuwsbrief van hen, met de mooiste dingen die je van Ferrari kunt kopen, varieert van kleding tot modelauto's, boeken en bijzondere items.

Maar goed, vanochtend kreeg ik een aanbieding om het nieuwste Ferrari model, de 458 Italia te kopen voor een bescheiden bedrag van 4.150,00 euro. Jawel en niet minder.

Ferrari website


Wat maakt dat dit modelauto met een schaal 1:8 nu zo bijzonder duur is?
Ten eerste het is met de hand gemaakt, door zeer ervaren mensen van Amalgam Fine Model Cars.
Eerst wordt er een zogenaamde master modelauto gemaakt, dit is de mal waarna straks de andere auto's naar voorbeeld worden gemaakt. Een klein team van verschillende technici heeft hier in totaal zo'n 3.500 uur aan besteed. Daarna duurt het ongeveer zo'n 350 uur per modelauto om te finishen.
De detaillering van de modelauto is zo goed dat het zelfs gebruikt kan worden als folder materiaal voor een echte Ferrari.

Ten tweede de Ferrari modelauto is ongeveer 60 centimeter lang en dat is meteen een probleem, want waar ga je zo'n auto plaatsen, die neemt meteen een volle plank in je vitrinekast in beslag.

Ten derde, de auto is zo gemaakt dat je de deuren volledig kunt open doen zodat je het interieur bijna niet van echt kunt onderscheiden, zo goed kun je het bezichtigen.

Detail foto's modelauto


Ten vierde, de auto is gemonteerd op een carbon fibre plaat met een museumkeurmerk en heldere acryl stofkap die je over het model kunt plaatsen ter bescherming tegen stof enzovoort.

En als laatste, natuurlijk de beperkte oplage, er zullen slechts 199 modelauto's van de Ferrari 458 Italia worden geproduceerd. Verder kun je de auto in drie kleuren bestellen, rood, zwart of geel.

Oh ja, en mocht je eentje willen bestellen bij Ferrari ... hou rekening met een levertijd van zo'n 30 dagen. Het is in ieder geval sneller dan de levertijd van een echte Ferrari.


Bookmark and Share

Geen opmerkingen: