09 maart 2008

Spaanse furie

Eindelijk is het zover, Spanje is bezig met een eigen supercar ... om precies te zijn het Spaanse GTA Motor in Valencia. GTA heeft zichzelf de doelstelling opgelegd om de eerste echte lokale supercar te fabriceren, namelijk de GTA Concept.

De firma GTA is de eigenaar van de Spanish Motorsports Team, die met een paar racewagens meedoet aan de Formule 3 kampioenschappen. En wil je een supercar uitbrengen dan moet je eerst een reputatie in de race wereld hebben opgebouwd, die tevens goed is voor een wereldwijde bekendheid om je product aan de man te brengen.


GTA Concept


De GTA zal in beperkte oplage worden opgeleverd, slechts 99 stuks zullen van de band rollen ... dit uiteraard om de exclusiviteit a la Ferrari, Lamborghini, Pagani Zonda, Koenigsegg, Spijker enzovoort te kunnen waarborgen en ermee te concurreren.


Ook de prijs is bekend, elke exemplaar van deze Spaanse furie gaat zo'n 600.000 euro kosten, maar voor al dat geld krijg je een heuse V10 krachtbron en 780 pk ... genoeg om in menige gemeente ergens in de wereld alle klinkers van de straat eraf te rijden. En bij gebrek aan klinkers, dan zal deze GTA voor een ware slijtage zorgen op het asfalt. We hebben het hier niet voor niets over een supercar.

Het chassis is gemaakt hoe kan het ook anders van koolstof en titanium. Dit zal het mogelijk maken om een topsnelheid van meer dan 340km/uur te bereiken.

Voor een straatversie is dit zelfs voor de Duitse autobahn meer dan genoeg om maar te zwijgen over de Nederlandse autowegen, waar je nooit boven de 120 km/uur komt zonder een bon te krijgen. Maar goed, wie geld heeft voor zo'n wagen zal zich echt niet druk maken om snelheidsboetes van pak hem beet van 400 euro of meer te krijgen.

Volgens insiders zou het bedrijf al 8 exemplaren hebben verkocht, dit terwijl er nog geen een is gefabriceerd. Hoe dan ook, het geheim van dit prestigieuze Spaanse project, men heeft ruim 3 jaar in alle stilte eraan gewerkt, is omstreeks februari 2008 uitgelekt.
In de autowereld blijft niets lang geheim dat blijkt maar weer.

Website: GTA concept
.

Geen opmerkingen: