22 maart 2008

Massa op pole in Maleisië

Een week geleden was Ferrari compleet weggevaagd nadat ze de plank volledig mis hadden geslagen tijdens de openingsrace in Australië, nu hebben ze dat min of meer rechtgezet door de eerste startrij volledig in beslag te nemen.

En wederom heeft de kleine Braziliaan, Felipe Massa de pole position afgepakt van zijn teamgenoot, Kimi Raikkonen .... de regerende wereldkampioen kon niet sneller en eindigde bijna 0,5 seconden achter zijn teamgenoot.

Heikki Kovalainen - Felipe Massa - Kimi Raikkonen


Voor McLaren zag het er minder roosachtig uit, Lewis Hamilton die in Australie nog de pole position wist te rijden, kwam dit keer niet verder dan een 4de plaats.

Zijn teamgenoot, Heikki Kovalainen wist echter de 3de plaats te bemachtigen en versloeg hiermee zijn teamgenoot.

Maar uiteindelijk zouden beide McLaren coureurs door de wedstrijdleiding bestraft worden voor het hinderen van Nick Heidfeld en Fernando Alonso ... wat deze laatste betreft is het wel ironisch, Alonso was de nachtmerrie van McLaren en schijnbaar is die nachtmerrie nog niet over.

Door de straf van McLaren schoof Jarno Trulli en zijn Toyota naar de 3de plaats en dit is natuurlijk een mooie uitgangspositie voor de race van morgen, iets wat Toyota nooit had durven dromen. Maar goed, niet te vroeg juichen ... want in zijn kielzog volgden beide BMW’s van Robert Kubica en Nick Heidfeld met daarachter Mark Webber in de Red Bull en Fernando Alonso in de Renault.

Op plaats 8 en 9 vinden we beide McLaren’s, zij waren 5 plaatsen teruggezet maar zullen al snel de Red Bull en de Renault wagens te grazen nemen ... simpelweg omdat de McLaren’s sneller zijn. Maar beide BMW’s inhalen, dat wordt een stuk moeilijker voor de McLaren’s terwijl de Ferrari’s, dankzij de buffer die zij hebben praktisch niet in te halen zijn, tenzij ... een code geel of technisch probleem ervoor zorgt dat de Ferrari’s voor het grijpen liggen.


En de top 10 wordt afgesloten door de 2de Toyota van Timo Glock, voor Toyota een prima resultaat, beide wagens in de top 10 ... nu maar afwachten wat ze in de race gaan doen?

Op plaats 11 vinden we eerste Honda van Jenson Button, terwijl de Honda van Rubens Barrichello niet verder kwam dan de 14de plaats.

De 2de Red Bull wagen vinden we op 12de plaats, voor David Coulthard niet te verteren ... zeker als je teamgenoot van de 6de plaats mag vertrekken.

Op plaats 13 (niet echt de plek die je zo willen als startplek) vinden we de debuterende Nelsinho Piquet in de 2de Renault. Hij heeft het In ieder geval beter gedaan dan in Australie.

Op plaatsen 15, 16 en 17 vinden we drie coureurs c.q. teams, respectievelijk Sebastien Vettel (Toro Rosso), Nico Rosberg (Williams) en Giancarlo Fisichella (Force India). Vooral Vettel en Rosberg deden het erg slecht, terwijl Fisichella ook in Australië de 17de plaats had gereden.

Opvallend is eveneens de 18de plaats van Sebastien Bourdais, ook hij vertrok in Australië vanaf de 18de plaats ... maar hij wist wel 2 punten te scoren, terwijl hij niet eens de finishvlag heeft gezien door een motorprobleem. Hopelijk heeft hij morgen net zoveel geluk ...

Op plaats 19 vinden we Takuma Sato in de Super Aguri. Plaats 20 wordt in beslag genomen door de tweede Force India van Andre Sutil. En op plaats 21 vinden we vervolgens de tweede Super Aguri van Anthony Davidson. Waar vorig seizoen nog de Spyker team (nu de Force India team) de lantaarndragers waren, begint dit seizoen erop te lijken dat de lantaarndragers van dit seizoen de Super Aguri’s zijn geworden.

Als laatste op plaats 22 vinden we de tweede Williams van Kazuki Nakajima. Dit komt omdat Nakajima nog een straft tegoed had van de botsing die hij had veroorzaakt in Australië.

Nu maar hopen dat het morgen gaat regenen en het wordt wederom een spectaculaire race.

De race begint weliswaar weer vroeg in de ochtend, maar 08:00 uur vind ik wel een christelijke tijd ... het wordt op RTL 7 uitgezonden, veel kijkplezier!

.

Geen opmerkingen: