15 maart 2008

Hamilton op pole in Australie

De eerste kwalificatie van het seizoen in Australie werd gedomineerd door McLaren terwijl Ferrari niet kon overtuigen.
Lewis Hamilton was de snelste coureur tijdens de kwalificatie, achtervolgd door een snelle Robert Kubica in de BMW, en hiermee kwam BMW verrassend uit de hoek, morgen vertrekt in ieder geval een BMW uit de voorste rij naast een McLaren.

Heikki Kovalainen - Lewis Hamilton - Robert Kubica

Als we testresultaten van afgelopen winter moesten geloven, dan was iedereen ermee eens dat Ferrari zijn zaken het best voor elkaar had, maar niets is minder waar. Ferrari kon niet beide McLaren's bijhouden laat staan verslaan. Voor Ferrari alvast een waarschuwing!

Felipe Massa kon niet beter dan een 4de plaats rijden. Terwijl de regerende kampioen lijdzaam moest toezien dat hij niet verder kwam dan de eerste kwalificatie sessie, door een probleem aan zijn Ferrari (benzinedruk) kwam hij niet verder dan een teleurstellend 16de plaats.

De jonge Heikki Kovalainen heeft meteen zijn kunnen aan zijn nieuwe werkgever, McLaren, laten zien door een mooie 3de plaats te rijden.

Wat niemand meer had verwacht is alsnog gebeurd, Jarno Trulli wist de gedoodverfde Toyota op een mooie 6de plaats te zetten. Zijn teamgenoot Timo Glock wist de 2de Toyota naar de 9de plaats te rijden waardoor beide wagens in de top 10 terecht kwamen.

Maar van allemaal was de kwalificatie van Sebastian Vettel noemenswaardig te noemen, hij wist de Toro Rosso naar de 10de plaats te rijden hetgeen getuigt van grote klasse ... ik zou zeggen, geef die jongen een Red Bull!

Enigzins teleurstellend was het feit dat Sebastien Bourdais de 2de Toro Rosso niet verder wist te brengen dan de 18de plaats.

Ook Fernando Alonso had niet zo een geweldige kwalificatie, hoewel men al eerder zei dat ze een volle seconde tekort kwamen op McLaren en Ferrari. In werkelijkheid kwamen ze meer dan 1 seconde tekort. Terwijl Alonso de Renault op de 12de plaats wist te zetten, kwam zijn teamgenoot Nelsinho Piquet niet verder dan een 21ste plaats (1,5 seconden langzamer dan Alonso).

Uitstekend rijden deed Giancarlo Fisichella, vorig seizoen was hij volledig afgebrand bij Renault en nu als rijder bij de nieuwe team Force India deed hij goede zaken door de Force India (Ferrari motor) naar de 17de plaats te brengen, net voor een Toro Rosso (Ferrari motor).

En wat gaat er morgen gebeuren, gaat Lewis Hamilton de openingsrace van het seizoen winnen?
Of heeft Ferrari morgen nog een kans?

Morgen om 05:30 uur begint de race en na 58 ronden weten we wie de winnaar is.

Geen opmerkingen: