15 maart 2008

Piercings en Tattoo's

De regering in Portugal wil een wet uitvaardigen om het plaatsen van piercings met name tongpiercings voor iedereen te verbieden en het plaatsen van tattoo's alleen voor meerderjarigen, dus voor minderjarigen wordt het verboden om zich te laten tattoëren (ook niet onder begeleiding van ouders/begeleiders).

Dit is de aanleiding voor mij om in de pen te klimmen. Want al vind ik het nogal ver gaan om voor iedereen een verbod uit te vaardigen, vind ik wel dat er veel meer informatie over moet komen. Want het is niet zomaar even een "piercinkje of tattootje" plaatsen, dit heeft gevolgen voor de gezondheid en hier wordt naar mijn mening niet of zeer weinig voor gewaarschuwd.

Nog los van de gezondheidsrisico's die er zijn indien beide handelingen gebeuren in "vervuilde" omgeving, zoals onhygiënische praktijken, vuile naalden, verontreinigde tattoo-inkt noem maar op die voor ontstekingen en infecties kunnen zorgen, die zelfs tot verminking of dood kunnen leiden; is er daarnaast ook de kans op ontstekingen en infecties die kunnen optreden indien iemand zich niet de juiste nabehandeling geeft, ontsmetten, wond-verzorging, zwemmen met nog niet geheelde wonden etc..... you got the picture?

Waar ik het over wil hebben is dat zowel piercings of tattoo's plaatsen gevolgen hebben voor de gezondheid. Laat ik met piercings beginnen want die zijn ingrijpender dan de tattoo's. Piercings doen een aanslag op het lichaamssysteem. De meridianen, dat zijn de energiesnelwegen van ons lichaam, hier wordt de chi/levensenergie doorheen vervoerd en zo wordt het ons mogelijk gemaakt om te leven. Inbreuk op deze levensenergiebanen heeft consequenties voor ons welzijn, welbevinden, gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Er vindt dan een onderbreking plaats van die energiebanen, zie het als wegversperring. We hebben allemaal ervaring met het rijden op de snelweg. Het gevolg van een wegversperring is.....file! Je kunt niet wegkomen, niet op je plaats van bestemming komen. Dan zie je sommige mensen hun auto proberen te manoevreren in achteruit of over gras/bermen en denken als niet linksom dan rechtsom, want ze moeten op tijd op hun bestemming komen, no matter what. En weer anderen die blijven stilstaan. Al moeten ze daar op die plek de dood vinden, ze blijven staan.

Deze chi/levensenergie is net zoals de auto's op de snelweg. Vind er een blokkade plaats dan zal het uitwegen zoeken, zal op plaatsen komen die eigenlijk niet ervoor bedoeld zijn. Dit zal ik zo meteen uitleggen. Of dan stopt de chi op die plek, met een file =opstopping als gevolg. De chi vloeit niet meer maar hoopt zich op. Wat weer gevolgen heeft voor het hele systeem. Ons lichaamssysteem is ervoor gemaakt om vloeiend en soepel te werken, dat is het basis principe. Alles wat dat voorkomt, zorgt voor blokkades, remmingen, ontstekingen, onbalans op lichaam en geest, enz.

De meridianen zijn dus het "snelwegsysteem" van ons lichaam. Die voeden ons opdat wij mens kunnen zijn. Dus denken, doen, voelen, dat wat wij mensen geacht worden te doen en wat ons mens maakt. (het gaat voor dit artikel te ver maar ook flora/fauna en de aarde hebben meridianen, dat is voor andere keer, feit is: Voor Leven is Chi/Prana/Energie nodig =kosmische energie en die moet ergens doorheen.....de meridianen, of bij de aarde wordt het "grid/lijnen" genoemd, zo heel in het kort gesteld).

Als daar een onderbreking optreedt raakt het lichaam van slag. Processen worden niet meer soepel en vloeiend uitgevoerd want ze worden geblokkeerd. Nu zijn er afslagen op de snelweg. Met afslag A. ga je naar het noorden des lands, met afslag B. naar het westen bijvoorbeeld. Allemaal richtingen. In ons lichaam heten die afslagen, chakra's. Die chakra's zijn tegelijkertijd commandoposten/ ontvangst en distributiecentra. Een soort centrale die een specifiek gebied "bevoorraadt" van energie.

Het eerste plaatje laat zien waar de respectievelijke chakra's in het lichaam gelokaliseerd zijn en waar ze voor staan in trefwoorden. Iedere chakra voorziet de betreffende lichaamsgebieden van energie. De eerste chakra voorziet: onderrug, bekken, de tweede chakra: geslachtsorganen, nieren, de derde chakra: maag, stofwisseling, de vierde chakra: hartgebied, longen, de vijfde: keel, schildklier, de zesde chakra: voorhoofdholten, ogen, de zevende chakra: hoofdpijnen, mentale processen. Wil je meer erover weten ga dan naar wikipedia, chakra.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Chakra

(Klik op het plaatje voor een vergroting)


Iedere Chakra staat voor de bevoorrading van specifieke delen van ons wezen, de spirituele, emotionele en fysieke. En alles beïnvloedt elkaar ten positieve of ten negatieve. Zie plaatje hieronder.

(Klik op het plaatje voor een vergroting)


Als er een verstoring in de meridianen optreedt kun je snappen dat er ook een verstoring optreedt in de chakra's. Of er komt teveel energie binnen of te weinig. Beiden hebben gevolgen. Feit is: er komt niet de juiste aanvoer binnen. Dan raakt het chakrasysteem helemaal van slag.
Piercings worden geplaatst op meridiaanpunten. Meridiaanpunten kun je vergelijken met ons wegenstelsel, snelwegen, autowegen, b-wegen, geitepaden etc, dus van groot en grof naar kleiner en verfijnder, net zoals ons bloedvatsysteem, slagader, ader, haarvat. Piercings worden op meridiaanpunten geplaatst, ons heel lichaam "stikt" ervan. Dus geen piercing blijft zonder gevolgen. Piercings blokkeren de doorvoer van energie. Waardoor de energie druk gaat leveren op andere punten en er een onbalans c.q. blokkade ontstaat. Er kan dan onder- of overenergie zijn. Is een chakra uit balans dan zullen de anderen ook uit balans geraken. En zo wordt het hele systeem ontwricht.

(Klik op het plaatje voor een vergroting)


Er kan gesteld worden dat na het aanbrengen van een piercing iemand na verloop van tijd bijv. depressieve klachten kan ontwikkelen. Er is geheel geen link op het eerste gezicht want wie vermoedt dat het plaatsen van een piercing daar mede debet aan is? Of er wordt een piercing geplaatst en men voelt zich niet meer seksueel opgewonden, libido neemt af. Op zich allemaal zaken waar op het eerste gezicht geen link mee gevonden kan worden. Ik heb het verhaal gehoord van een chiropractice die veel mensen behandelde vanwege verstoring aan hun systeem en toen de piercings eruit gingen, zij begon het verband ertussen te zien, knapten die mensen op. Het was voorbij. Dus zo ver gaat het.

Er zullen ook mensen zijn die gaan schermen met: ja en vroeger dan al die stammen die zich vol piercten en niet eens in steriele omgevingen etc..... ja maar leefden die mensen in onze tijd, in onze huidige maatschappijen? Met zoveel mensen als wij tegenwoordig op een kluitje? Met onze manier van leven? Met wat de maatschappij van ons verwacht tegenwoordig? Met sommige zichtbare tattoo's en/of piercings is het moeilijk om aan een baan te komen bijvoorbeeld. Het is niet te vergelijken. Sommige mensen zullen dit echt in zich hebben, misschien onbewuste herinneringen aan oude levens waarbij ze in bepaalde stammen hebben geleefd (dat kan, als je uitgaat van re-incarnaties). Maar veel mensen, met name jong volwassenen doen het om erbij te horen. Nog op zoek naar eigen identiteit. Zich een identiteit aan te meten, dat doen niet alleen jong volwassenen, veel volwassenen die zichzelf nog niet hebben gevonden of de essentie van het leven hebben gevonden (-zonder oordeel, iedereen moet doen wat hij/zij nodig denkt te hebben ter ontwikkeling van zijn eigen WEZEN/CREATIE, ik wil met dit artikel slechts laten zien dat er meer is dan alleen een tattootje of piercing plaatsen).

Ik heb in het licht hiervan iemand persoonlijk gesproken die had haar polsen helemaal donker getatoëerd had het leken echt slavenbanden. Ze voelde zich zo aangetrokken tot deze vorm van tattoo, ze had ze zelfs in dromen gezien. Toen ze een keer bij een regressietherapeute was geweest, kwam haar leven waarin ze slaaf was geweest als herinnering terug. Vandaar dat ze zich zo aangetrokken had gevoeld tot het plaatsen van een slavenarmband-tattoo. Haar tegenwoordige geest vertelde onbewust iets over dat leven. Nu kon ze het begrijpen. Voor veel mensen zal dit gelden, die worden met onbewuste herinneringen gebracht tot het plaatsen van bepaalde tattoo's en/of piercings. Het plaatsen van een tattoo en/of piercing zegt veel over je dan jezelf voor mogelijk zou houden.

Het stukje over tattoo's en de gevaren die daarbij kunnen zitten is dat mensen allergisch zijn voor het inkt en daar ontstekingen of infecties aan kunnen oplopen. En voor beide soorten geldt verslavingsgevaar. Er zijn genoeg mensen die zeggen verslaafd te zijn aan het plaatsen van piercings en/of tattoo's.

Maar feit blijft: met name piercings beïnvloeden de gezondheid. En daar zou meer kenbaarheid aan gegeven dienen te worden. Het is niet zomaar even een piercinkje plaatsen.
.

Geen opmerkingen: