25 augustus 2010

Zeilen op de Praetorian

Marina Muiderzand - Almere


Na een paar keer een bedrijfszeildag te hebben gemist, was het vandaag zover. Voor het eerst ging ik varen op de Praetorian, een prachtige Bavaria 55 Cruiser zeilboot.
De zeilgroep was klein, we waren met z'n zevenen inclusief de schipper. Hierdoor volop aandacht voor iedereen zodat iedereen een stukje kon meesturen tijdens de heen- en terugreis.

Praetorian - Volendam


Praetorian - Volendam


Praetorian - Volendam


En wat de zeilboot betreft, die was zijn geld dubbel en dwars waard. De afmetingen zijn 16,75 meter lang, 4,76 meter breed en een diepgang van rond de 2 meter.
Het schip heeft vijf hutten, drie toiletten en er kunnen maximaal 16 personen meevaren. Verder wordt het schip aangedreven door een krachtige Volvo Penta motor van 110 PK die meer dan voldoende is om het 17,5 ton schip soepel de haven uit en in te manoeuvreren.
Tijdens het zeilen heb je de beschikking over ruim 127 vierkante meter zeilen die voldoende zijn om het schip een aardige snelheid te geven ook wanneer er minder gunstige windmomenten zijn.

Bavaria 55 Cruiser


Gelukkig was het weer vandaag redelijk en al met al was de wind gunstig zodat we naar Volendam konden varen waar we wat gegeten en gedronken hebben.

Ik hoop nog een keertje op de Praetorian te mogen meevaren.

Praetorian - IJsselmeer


Interieur Bavaria 55 Cruiser



Bookmark and Share

2 opmerkingen:

sloep huren zei

Mooi zeilbootje heb je daar, mooie krachtige moter d'r in, fantastisch! Veel zeilplezier toegewenst.

nautic-e-club zei

Mooie boot en goed verhaal. Bedankt!