03 augustus 2010

Schumacher's kruistocht tegen Williams

De "anti-Williams" ridder


Schumacher heeft in de F1 heel veel bereikt maar hij heeft ook een flink aantal "zwarte" bladzijden in de F1 geschiedenis achtergelaten en zo te zien volgen er nog een paar in de toekomst.

Hier een paar van zijn beruchte manoeuvres op de baan:

1 - Hier begon zijn "zwarte" carrière in de F1. Het moedwillig uitschakelen van Damon Hill (Williams) in Australië 1994, waardoor hij wereldkampioen werd ten koste van Hill.






2 - Drie jaar later probeerde Schumacher weer een kampioenschap te winnen door iemand van de baan te rijden. Dit keer was het Jacques Villeneuve (toevallig ook een Williams coureur), alleen dit keer heeft hij zichzelf uitgeschakeld. Villeneuve werd kampioen.





3 - Drie jaar geen F1 voor Schumacher, totdat hij besluit om in 2010 een comeback te maken. Om vervolgens in Hongarije, Rubens Barrichelo tegen de betonmuur te drukken. He, wacht eens even, Barrichello rijdt ook in een Williams, dit is geen toeval meer.

Volgens mij heeft Schumacher een trauma dat hij nooit verwerkt heeft, namelijk het Senna-Williams trauma.
Ayrton Senna was in de beginperiode van Schumacher die toen in een Benetton reed, zijn aartsvijand. In 1994 reed Senna bij Williams, uiteindelijk werd het zijn allerlaatste F1 team, want Senna verongelukte in de Williams tijdens de GP van Italië op het circuit van Imola in 1994.







Bookmark and Share

Geen opmerkingen: