28 augustus 2010

Kwalificatie GP van Belgie

Na een lange pauze is de Formule 1 in België neergestreken, op het circuit van Spa-Franchorchamps een mooie en bosrijke gebied in de Ardennen, waar ik mooie herinneringen aan heb en graag vertoef als het even mogelijk is.

Het weer was niet helemaal droog maar om nu van een regenachtige kwalificatie te spreken, nee.
De kwalificatie had vandaag iets vreemds, te rommelig of gewoon niet hetgeen wat ikzelf ervan verwacht had ... het was in ieder geval niet spannend en dat komt omdat het een beetje ging regenen in de laatste minuten waardoor een verbetering van de tijden er niet in zat, jammer!

Dit keer bestaat de top 3 uit drie verschillende teams, Red Bull, McLaren en Renault. De pole position werd gereden door Mark Webber van Red Bull die een eind maakte aan de reeks van Sebastian Vettel die vandaag voor het eerst dit seizoen buiten de top 3 viel.

McLaren heeft zich voor de kwalificatie voorzichtig uitgedrukt maar ze hebben het goed gedaan door de tweede startplaats op te eisen. De verrassing was de derde startplaats van Robert Kubica die het erg goed heeft gedaan in de Renault.

V.l.n.r. Robert Kubica, Mark Webber en Lewis Hamilton


De vierde en vijfde plaats wordt respectievelijk door Sebastian Vettel (Red Bull) en Jenson Button (McLaren) in beslag genomen.

De zesde startplaats gaat naar een van de Ferrari's, die van Felipe Massa die vandaag Alonso weer eens te snel af was.

Op de zevende en achtste startplaats vinden we beide Williams wagens respectievelijk Rubens Barrichello (die dit weekend zijn 300 ste GP weekend zal rijden) en Nico Hulkenberg (de 2de beste rookie van dit seizoen).

En net binnen de top 10, vinden we de tweede Ferrari, die van Fernando Alonso die daar niet tevreden mee kan zijn. Tiende en een teamgenoot voor zich op de startlijn, dat is geen prettig uitzicht voor de race morgen.

Michael Schumacher deed vandaag zijn uiterste best om zo hoog mogelijk te eindigen maar het mocht niet baten, want hij kwam niet verder dan een elfde plaats .... maar omdat hij met tien plaatsen werd bestraft voor de actie op Barrichello in de GP van Hongarije, zal hij morgen vanaf de 21ste startplaats vertrekken.
Vandaag wist Schumacher sneller te zijn dan zijn teamgenoot, Nico Rosberg .... echter het verschil is marginaal te noemen, slechts 0,011 seconden. Dit is volgens mij afgesproken werk, want hierdoor scheelt het Schumacher één plek minder op de startgrid en voor Rosberg maakt het niets uit die zal nu vanaf de elfde plaats vertrekken .... iedereen blij bij Mercedes, nou ja ... niet iedereen.

Morgen wordt het waarschijnlijk een regenachtige race, maar dat zullen we tot morgen moeten afwachten wat het gaat worden en wie er gaat winnen?

Veel kijkplezier!



Bookmark and Share

Geen opmerkingen: