13 maart 2010

Kwalificatie GP van Bahrein

De eerste Formule 1 kwalificatie van het seizoen hebben we alweer achter de rug. En wat voor een, in principe hadden acht coureurs kans op de eerste pole position van het seizoen. Maar slechts eentje zou er met de eer vandoor gaan.

Vooral de fans van Schumacher hadden graag hun "oude" held op pole willen hebben, maar dat is het niet geworden, dat sprookje kan nu in het vriesvak. Nee, is het niet de ene Duitser dan is het de andere Duitser wel, de opvolger van Schumacher? Juist, we hebben het over Sebastian Vettel, die met de Red Bull wagen de pole position heeft gepakt.

Felipe Massa - Sebastian Vettel (pole) - Fernando Alonso


Terug naar Schumacher, die werd uiteindelijk 7de en zal van de 4de startrij vertrekken. Toevallig is dat ook dezelfde plaats als tijdens zijn Formule 1 debuut in 1991. Toen vertrok Schumacher in de Jordan met de reclame 7UP ... hoe toepasselijk die 7UP.
Schumacher vertrok toen ook uit de 7de startplaats en zou in de jaren daarop 7 wereldtitels verzamelen en bij zijn comeback weer de 7de startplaats?
Tja, wat mij betreft is de cirkel nu rond, de vraag is nu?
Zijn de wereldwonderen voor de Duister afgelopen of beginnen ze weer?

Michael Schumacher - GP Belgie 1991


En nu naar de Ferrari coureurs, zij hebben het goed gedaan al hadden de tifosi meer van hen verwacht, de pole position lag binnen handbereik maar werd niet binnengehaald. Veel belangrijker is morgen goed eindigen en een overwinning zou erg zoet zijn om maar te zwijgen van een 1-2tje van Massa en Alonso.

Jammer genoeg verloor Alonso de eerste confrontatie met Massa, die vandaag zijn eerste F1 kwalificatie reed sinds zijn ongeluk in 2009 en dat is goed voor zijn zelfvertrouwen. Massa werd 3de en Alonso 4de. Alonso morgen moet flink aan de bak om zijn teamgenoot voorbij te gaan.
Maar goed de race is lang en er kan van alles gebeuren.

Op de vierde startplaats vinden we de eerste Mercedes coureur, nee niet Schumacher maar Rosberg, hij won ook de eerste confrontatie met Schumacher. En op de 6de plaats zien we Mark Webber in de tweede Red Bull wagen.

Op de 5de plaats vinden we Hamilton met zijn McLaren-Mercedes, terwijl teamgenoot, de regerende wereldkampioen Jenson Button slechts 8ste werd. En wat hem betreft lag het niet aan hem maar aan de wagen, tja die begint al goed.

Op de 9de plaats komen we de Renault van Robert Kubica tegen. En de top 10 wordt afgesloten met de Force India met Adrian Sutil aan het stuur (weer een Duitser), heel erg goed van de Duitser. De kans dat we morgen het Duitse volkslied weer moeten aanhoren is niet ondenkbaar met vier Duitsers in de top 10.

Op de 11de plaats komen we de man met de meeste GP's op zijn naam tegen, Rubens Barrichello in zijn William. Momenteel doet Williams niet mee met de grote teams, maar zitten ze vooraan in het middenveld. Zoals te verwachten was hadden het Hispania en het Lotus team het erg moeilijk en namen de laatste vier plaatsen in beslag.

Toro Rosso viel erg tegen en datzelfde geldt ook voor het debuterende team Virgin terwijl Sauber het een stuk beter deed.

Morgen wordt het weer spannend, want de beste acht coureurs bevinden zich allemaal in de top 8, dus een van de vier teams heeft kans om de race morgen te winnen. De tijd tussen de eerste en de achtste plaats bedraagt slechts 1,571 sec.

Of krijgen we alsnog morgen een verrassing?


Bookmark and Share

Geen opmerkingen: